Zdravje na prvem mestu, tudi na dopustuKaj storiti, če zbolite v tujini?

Ste z mislimi že na dopustu? Letošnje poletje je zaradi koronavirusa bolj nepredvidljivo, za brezskrben dopust pa je zato ključno, da prej poskrbite za varnost.

Kaj storiti, če zbolite v tujini? (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
28. 7. 2021 | Promocijsko sporočilo

V Zavarovalnici Triglav svetujejo, da sklenete Zavarovanje potovanj v tujino in Zavarovanje odpovedi turističnih potovanj. Pojasnjujejo tudi, kako ravnati, če zbolite pred odhodom na pot ali v tujini in kaj lahko storite, če morate predčasno prekiniti potovanje.

Če v tujini zbolite zaradi koronavirusa ali vam je bila odrejena karantena

Če v tujini zbolite, vam zavarovanje potovanj v tujino pri Zavarovalnici Triglav krije stroške nujnega zdravljenja ter stroške prevoza zavarovanca v domovino, če ga odredi zdravnik. To velja tudi, če zbolite za koronavirusom in morate v izolacijo. Zavarovanje potovanj v tujino krije v okviru najširšega paketa C tudi stroške podaljšanega bivanja v nastanitvi, ki je enaka kategoriji nastanitve, v kateri ste bivali v času potovanja. Če potujete z družino in imate sklenjeno družinsko zavarovanje, zavarovanje te stroške krije tudi vašim družinskim članom, ki so morali v izolacijo zaradi bolezni covid-19.

V okviru posebne akcije, ki traja do 31. 12. 2021, zavarovanje potovanj v tujino krije stroške prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja tudi pri paketih A in B. V vseh treh paketih A, B in C pa so v času akcije kriti tudi stroški prekinitve potovanja ali podaljšanega bivanja, ki nastanejo, ker so vam v tujini odredili karanteno, ker ste bili v tujini v stiku z nekom, ki je zbolel za boleznijo covid-19, sami pa ste zdravi. Pogoj za zavarovalno kritje je seveda veljavno zavarovanje v času nastanka škodnega dogodka.

Stroški testov v tujini

V primeru, da so testi opravljeni v sklopu zdravljenja, torej če zbolite in potrebujete zdravniško pomoč, bodo stroški testov kriti. Če pa ste zdravi, a vam je odrejena karantena, zaradi česar se morate testirati, vam ti stroški ne bodo povrnjeni.

Bolezen pred odhodom na potovanje

Če pa npr. zaradi okužbe s koronavirusom zbolite pred odhodom na potovanje in zaradi tega ne morete na pot ali če zboli eden od ožjih družinskih članov, vam bo povrnjen strošek odpovedanega potovanja v primeru sklenjenega zavarovanja odpovedi turističnih potovanj. 

Nobeden od paketov Zavarovanj potovanj v tujino ali Zavarovanje odpovedi turističnih potovanj pa ne vključuje kritja stroškov odpovedi potovanja, če je potovanje odpovedano zaradi zajezitvenih ukrepov epidemije ali pandemije.

Pomoč le en klic stran

Če imate sklenjeno zavarovanje potovanj v tujino in v tujini zbolite, pokličite Triglav asistenco na tel. št. +386 2222 2864. V klicnem centru so vam na voljo 24 ur na dan in vam bodo organizirali zdravljenje, zavarovanje pa bo v okviru zavarovalne vsote pokrilo stroške zdravljena v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino.

Če se slučajno zgodi, da morate ob klicu čakati na prostega operaterja, klic končajte, saj vas bodo v najkrajšem času poklicali nazaj.

Bi želeli več informacij o zavarovanju potovanj v tujino in drugih koristnih nasvetov za brezskrben dopust? Najdete jih v tem članku.