Kako je Tesla v največji tekmi pospeševanja prehitela Ferrarija, Porscheja in druge super avtomobile

Še vedno mislite, da so električni avtomobili počasni in dolgočasni? Tesla vas z veseljem prepriča v nasprotno, saj na kratkih razdaljah mirno prekosi celo največja imena med športnimi avtomobili.

Kako je Tesla v največji tekmi pospeševanja prehitela Ferrarija, Porscheja in druge super avtomobile (foto: Motor Trend) Motor Trend
29. 9. 2017

Motor Trend je organiziral novo, že sedmo največjo dirko v pospeševanju (drag race) na svetu, imenovano preprosto World's Greatest Drag Race, v kateri se je pomerilo 12 divje hitrih avtomobilov. Med nastopajočimi so bili:

McLaren 570G
Porsche 911 Turbo S
Ferrari 488 GTB
Alpha Romeo Giulia
Aston Martin DB11
Chevrolet Camaro ZL11LE
Chevrolet Corvette Grand Sport
Lexus LC500
Mercedes Benz AMG GTR
Nissan GT-R Nismo 
Porsche 718 Cayman S

In seveda - Tesla S P100D, ki je na razdalji četrt milje (malce več kot 400 metrov) končala kot absolutni zmagovalec. Tesla je progo odpeljala v le 10,5 sekunde z navječjo hitrostjo 201 km/h. Če bi se vožnja nadaljevala, bi seveda Porsche 911 Turbo S in Ferrari 488 GTB zasenčila Teslo, saj beležita največje hitrosti nad 320 km/h, medtem ko se Tesli števec ustavi pri 250 km/h.

Kljub temu je družinska Tesla vsekakor dokazala, da zna biti še kako zanimiva tudi tistim, ki pri avtomobilu poleg funkcionalnosti in okolju prijaznega značaja, zahtevajo tudi malce poskočnosti.

Dirka se je sicer odvila na pisti letalske baze Vandenberg Air Force, izsek pa si lahko ogledate v naslednjem posnetku: