Aktualno Promocijsko sporočilo

Kako vas bo (še posebej pozimi) kakovosten tehnični ali preventivni pregled avtomobila rešil marsikatere zagate

8. 11. 2022
Deli
Kako vas bo (še posebej pozimi) kakovosten tehnični ali preventivni pregled avtomobila rešil marsikatere zagate (foto: Avto Krka)
Avto Krka

Vsakič, ko se z avtomobilom podamo na vožnjo, pa naj bo kratka ali dolga, želimo, da je varnost na prvem mestu. Še toliko bolj v prihajajočih zimskih dneh, ko cestne razmere zahtevajo, da vozilo v vseh pogledih ustreza varnostnim standardom. Da bi se prepričali, ali je vaše vozilo pripravljeno, da vas varno zapelje tudi v bolj neizprosnih vremenskih razmerah, mu privoščite brezhibno opravljen tehnični ali preventivni pregled. 

Strokoven postopek, ki se voznikom morebiti zdi nekaj popolnoma vsakdanjega, je namreč temelj vaše varnosti vsakič, ko sedete za volan. A obstajajo tudi drugi razlogi, zakaj boste svojemu avtomobilu vedno želeli nuditi čim bolj kakovosten tehnični pregled.  

Varno v zimske dni

 Morda se vam zdi, da obvezni tehnični pregled avtomobila izpolni vse pogoje varnosti, a Avto Krka opozarja, da vam bodo varno vožnjo zagotovili tudi redni preventivni pregledi. Ko se v hladnejši sezoni razmere na cestah poslabšajo, ko večino časa vozimo ob slabi dnevni svetlobi ali celo ponoči in ko spreminjajoče vremenske razmere puščajo svoje posledice tudi na samem vozilu, preventivni strokovni pregledi zagotovijo, da vas bo vaše vozilo varno pripeljalo na cilj v vseh pogojih. Ali luči na vašem avtomobilu svetijo dovolj močno, da so še varne za uporabo? Kako pa kaj vaše zavore? Premišljujete, da bi z lanskimi pnevmatikami odpeljali še eno zimsko sezono, a niste čisto prepričani, če je to res dobra ideja? Na vsa ta vprašanja vam odgovorijo na preventivnem pregledu - in še veliko več. Kaj torej pridobite z rednimi tehničnimi pregledi avtomobila? 

 Kaj potrebujete ob prihodu na tehnični pregled avtomobila? Ko boste svoje vozilo pripeljali do preizkuševalne steze in ga bodo v roke vzeli izkušeni strokovnjaki, bodo od vas potrebovali zgolj prometno dovoljenje in potrdilo o skladnosti vozila (homologacija), če je to potrebno. 

Avto Krka

V izogib globi

Redno (in zakonsko zapisan) opravljen tehnični pregled je seveda nujni del lastništva in uporabe avtomobila. Poskrbite, da imate obvezni tehnični pregled opravljen pravočasno, ker vas sicer čaka globa v višini 500 EUR. Seveda pa vas čakajo globe tudi, če za avtomobil ne skrbite ustrezno med enim in drugim obveznim pregledom. Različni parametri varnosti in delovanja vozila morajo biti ves čas izpolnjeni, sami pa veste, da vozniki lahko kakšne malenkosti hitro spregledamo. Med obveznimi tehničnimi pregledi vozila, ki jih sicer opravljate ob registraciji, vam občasni preventivni pregledi stanja avtomobila zagotovijo brezskrbno vožnjo.

Kdaj je potreben obvezni tehnični pregled vozila? Zakona pravi, da če ste kupili nov avto, vam tehničnega pregleda ni treba opravljati štiri leta. Med osmim in četrtim letom se pregled opravi na vsaki dve leti, medtem ko po osmih letih vsako leto. 

Manjša poraba goriva

Določene napake ali težave, s katerimi se sooča vaše vozilo, lahko vodijo do nepotrebne višje porabe goriva. In če kdaj, smo prav v tem času vsi zelo občutljivi na to, kako požrešen je naš avtomobil. Natančen in učinkovit tehnični ali preventivni pregled avtomobila bo zaznal pomanjkljivosti, ki vas lahko stanejo več, kot si mislite ali celo prepoznal šibke točke, ki bi posledično lahko kasneje vodile do slabšega obratovanja vašega vozila in s tem večje porabe goriva.  

Ključni segmenti vašega vozila, ki se strokovno pregledajo, ko vozilo pripeljete na tehnični pregled: (1) preveri se identifikacija vozila in skladnost dokumentacije, (2) natančno se pregleda podvozje, da se ugotovi brezhibnost vseh elementov, ki vplivajo na stabilnost avtomobila na cesti, (3) meritev zavornega učinka, (4) meritev izpušnih plinov v različnih režimih delovanja, (5) pregled luči, da boste med vožnjo dobri vidni in (6) pregled naprav in ostale opreme, od varnostnih pasov do obvezne opreme, brez katere ne smemo na vožnjo. 

Avto Krka

Podaljševanje življenjske dobe avtomobila

Redni tehnični pregledi in ustrezna oskrba vozila poskrbijo, da vaš avtomobil dlje časa deluje tako, kot bi moral. S tem si dolgoročno znižujete stroške morebitnih popravil in menjav, ohranjate višjo ceno vozila in podaljšujete njegovo življenjsko dobo. Kakovostni in redni tehnični pregledi zmanjšujejo možnosti, da vas nenadoma presenetijo visoki stroški popravil. 

Želite opraviti strokoven tehnični pregled svojega avtomobila? Avto Krka skrbi za brezhibnost in varnost vaših vozil v 29 poslovnih enotah z več kot 500 zaposlenimi po vsej Sloveniji. V Avto Krki lahko poleg tehničnih pregledov opravite tudi registracijo vozila, avtomobilsko zavarovanje, kontrolo skladnosti in predelavo vozil (homologacija), kontrolo tahografov, podaljšanje veljavnosti prometnega dovoljenja, prijavo - odjavo vozila, spremembo lastništva vozila in ATP pregled tovornih vozil. In kar je danes zelo pomembno, na vseh enotah Avto Krke vam pomagajo najti in urediti vse vrste zavarovanj pri zavarovalnici po vaši izbiri. Vse na enem mestu.  

Preventivna oskrba vozila

Že stara šola uči, da je bolj preprečiti kot zdraviti. Pri avtomobilih ni nič drugače. Preventivna oskrba z rednimi strokovnimi pregledi je ključna za ohranjanje varnega in zanesljivega vozila, saj s tem preprečujemo, da bi majhne napake prerasle v večje – predvsem pa dražje – težave. Brez primerne oskrbe vozila se to lahko poškoduje tudi do točke, ko popravilo ni več možno, zato vsi poznavalci pravijo, da moramo svojemu avtomobilu nuditi redno pozornost in oskrbo, tudi če ga ne vozimo prav veliko. 

Zadovoljstvo na cesti

Redno opravljeni tehnični pregledi nudijo mirnost in zadovoljstvo na cesti, vedoč, da so naše vozilo pregledali strokovnjaki in nas z dvignjenim palcem spodbude poslali naproti novim cestnim pustolovščinam. Zanesljiv avtomobil odpravi skrbi, ki bi jih sicer imeli vsakič, ko bi sedli za volan in upali, da se nam na poti na armaturni plošči ne zasvetijo posledice slabo oskrbovanega vozila. 

 Ponudite svojemu avtomobilu vrhunsko oskrbo in pregled. V Avto Krki že 25 let prispevajo k dvigu standardov varnosti v prometu. Ne govorimo samo o brezhibnosti vozil, ampak o osnovni življenjski varnosti. V Avto Krki vaš avtomobil negujejo z vrhunskimi storitvami, sodobnimi tehnologijami, predanostjo sodelavcev in s pomočjo poslovnih partnerjev. 

Nagradna igra 25 x HVALA!

25 let Avto Krke je tudi 25 razlogov, da se zahvalijo svojim strankam. Zato so pripravili bogato nagradno igro s 25 čudovitimi nagradami, ki jih bodo podeljavali vsak mesec, vse do marca 2023. Kliknite na fotografijo in sodelujte tudi vi!

Avto Krka nagradna igra