Barva avtomobila: Takšna dekleta privlačite, če je vaš avtomobil BELE ali SIVE BARVE!

Kaj, če vam povemo, da lahko že zgolj z barvo avtomobila povsem očarate nasprotni spol? Ja, različne barve avtomobilov privlačijo različne tipe žensk. No, kakšne barve je vaš?

Barva avtomobila: Takšna dekleta privlačite, če je vaš avtomobil BELE ali SIVE BARVE! (foto: Profimedia) Profimedia
3. 9. 2022

Mnogi verjamejo, da je moški bolj privlačen, če vozi dober avtomobil. Kako pa na privlačnost pri ženskah vpliva barva njegovega avtomobila? Z anketo so iskali odgovore.

Jasno je, da nekateri avtomobili bolj privlačijo dekleta kot drugi. Preprosto zato, ker so univerzalno sprejeti kot prave fascinacije avtomobilskega sveta. Malokdo ne bo pogledal, če se mimo pelje Porsche, Ferrari ali kakšen prelesten Jaguar. Tudi športni Nissani obračajo glave, saj je bila poleg že omenjenih prav ta znamka v neki ameriški anketi na seznamu desetih avtomobilov, s katerimi bi najlaže pritegnili pozornost deklet.

A ker je privlačnost avtomobilskih znamk dokaj specifična glede na tržišče, je bilo bolj zanimivo pogledati, kako se boste v svetu privlačnosti znašli glede na barvo vašega avtomobila. Barve imajo močan psihološki naboj, zato so v anketi portala AMOG odkrili, da različne barve avtomobilov privlačijo različen tip žensk.

Seveda moramo vse te informacije vzeti bolj za šalo, kot pa za res, a morda se v kakšni niansi vendarle skriva namig na moč psihologije barv. Preverimo torej, če se njihova odkritja ujemajo z našimi izkušnjami.

Beli avtomobili

Najbolj popularna barva naj bi privlačila ženske, ki iščejo predanega, zanesljivega moškega. To niso ženske, ki iščejo zabavo, hiter seks ali sponzorskega samca, ampak so pogosteje le preprosta dekleta, ki stavijo na zvestobo in dolgoročno bivanje v dvoje. Ženske, ki jih privlačijo beli avtomobili, pa naj bi potrebovale tudi veliko pozornosti od svojega partnerja. Včasih lahko kar malce preveč.

Srebrni/sivi avtomobili

Srebrni avtomobili se morda ob prvem pomisleku ne zdijo kot avtomobili, ki bi pritegnili pozornost žensk. V resnici pa naj bi prav ta barva naših jeklenih vozov privlačila specifičen tip sofisticirane ženske. To so ženske, ki jih privlačijo urejeni, dobro situirani gospodje. Sofisticirana gospa in urejen gospod? Kombinacija, ki se vsekakor sliši nadvse ujemajoča, a pozor – v to kategorijo posledično padejo tudi dekleta, ki jih zanima zgolj denar in iščejo nič hudega slutečega voznika srebrnega avtomobila, da omrežijo njega in njegovo denarnico.

Zlati/rumeni avtomobili

Rumenih avtomobilov ne vidimo ravno pogosto, saj je to barva, ki je običajno rezervirana za bolj poskočne ali bolj urbane jeklene konjičke. Temu primerno ta barva, bržda v sožitju s tem tipom avtomobila, ker kanarčkasto rumenega Audija A6 v karavan izvedbi pač ne bomo videli na vsakem vogalu, privlači svobodnjaška, brezskrbna dekleta, ki obožujejo zabavo. Običajno ta dekleta ne živijo po strogo začrtanih ciljih, a to obenem pomeni, da tudi nimajo prav dosti opravka s stresom. So zabavne, odštekane, divje, radožive a pogosto tudi brez pretiranega zanimanja za resnejše zadeve. Njih politika, aktualni dogodki, filmske analize in znanstvena odkritja pač ne zanimajo, želijo si predvsem življenje brez rutine in brez stresa.

Rdeči avtomobili

Ženske obožujejo rdečo. Sploh rdečo, ki prekriva kakšnega Ferrarija. Rdeči avtomobili naj bi po tej anketi privlačili živahna dekleta, ki obožujejo zabave. Če želite hitro menjati dekleta, ki so pripravljena na enonočne avanture, je rdeča barva pravi izbor za vaš avtomobil.

Črni avtomobili

Odlična barva za avtomobile, saj elegnatna črnina pritegne nemalo ženskih pogledov. Vozniki v črnih avtomobilih oddajajo vtis misterioznosti, drznosti in tudi … predrznosti. Le poglejte kako dobro je črna barva avtomobila delovala za Batmana. Črni avtomobili se ljudem zdijo bolj luksuzni, saj jih avtomatično povezujemo z bogastvom in prestižem.

Črni avtomobili naj bi privlačili dekleta, ki iščejo moške z vsem tem, kar odraža tudi njihov avtomobil – predrznost, pogum, samozavest. Iščejo torej moškega s tistim tipičnim bad boy imidžem. A pozor – črni avtomobili zahtevajo nekoliko več nege, saj se umazanija na temni barvi hitreje pozna, ženske pa so kot enega najbolj odvračajočih faktorjev pri moških avtomobilih označile prav nečistočo.

Temno modri avtomobili

Temno modra barva naj bi bila sorodna črni barvi, le z nekoliko več subtilnosti. Pri AMOG pravijo, da je to optimalna barva avtomobila za moške, ki iščejo zanesljiva dekleta, ki niso nagnjena k impulzivnosti. Dekleta, ki naj bi jih privlačili modri avtomobili, so sicer bolj zadržana, skrivajo svojo ranljivost in potrebujejo več časa, da se odprejo. Iščejo fanta, ki si bo vzel čas in bo razumel, da je dvorjenje (saj to besedo še uporabljamo, kajne?) dolgoročen proces.

Preberite še: Vas zanima, kakšen avto vozi Modrijan Blaž Švab? (TOLIKO stane!)

Priporočamo tudi: Ne le Mercedes E 220 karavan in Rolls-Royce, pri Nataši Pirc Musar doma se skriva tudi tole vozilo, ki si ga ne more privoščiti kar vsak! (+ FOTO)