Ideja za popoln roadtrip po Sloveniji (od morja do hribov)

Z vami delimo predlog za nepozaben roadtrip po naši preljubi deželi, ki vključuje raznolike postojanke, da boste lahko izkusili vsakega nekaj – od morja do hribov in mest. Našli smo celo popoln insta kotiček!

Ideja za popoln roadtrip po Sloveniji (od morja do hribov) (foto: Unsplash) Unsplash
23. 7. 2020 | Promocijsko sporočilo

To so naši predlogi oziroma postojanke, kjer boste lahko izživeli svoje različne sanje o izletniških doživetjih. Posebnost tega roadtripa je, da na en mah doživite popolnoma različne destinacije. Seveda pa se največ lepega dogaja prav med njimi – na poti, ki je v tem primeru največji cilj.

1. Seveda, morje

Ne, nismo ga izpustili, saj Obala ponuja najbolj samoumevno čudovita poletna doživetja. In za najlepšega na naši obali velja Piran, zatorej naj bo to vaša prva točka na poti. Ostanki srednjeveškega obzidja in ozke barvite ulice mu dajejo popolnoma mediteranski značaj. Doživite najpristnejše morsko vzdušje v enem od najbolj fotogeničnih mest na obali Jadranskega morja, ki vključuje arhitekturo, pomorski muzej, akvarij, kulinarično ponudbo in naravne lepote.

2. Hribi ne smejo manjkati

Ste že slišali, da je Logarska dolina ena od najlepših alpskih dolin pri nas? Hribi nad njo in slap Rinka ji dajejo prav posebno kuliso. Predlagamo vam, da si vzamete dan ali dva na svojem roadtripu in ju namenite hoji. Logarska dolina je sicer tudi priljubljeno izhodišče za osvajanje dvatisočakov, a tu se je prav tako razvilo izletniško pohodništvo. Najbolj obiskana cilja sta planinski dom na Okrešlju, do kamor vodi pot mimo veličastnega slapu Rinka, ter planinski dom na Klemenči jami, od koder je krasen razgled na zgornji del Logarske doline.

3. Jezero, ki ga morda še ne poznate

Le kdo ne pozna blejskega in bohinjskega, velenjsko jezero pa je morda marsikomu še nepoznano. Vendar je po izboru Naj kopališče v kategoriji naravnih kopališč Velenjska plaža lani zmagala že drugo leto zaporedoma. Poleg kopanja pa vam ponuja aktivnosti, kot so vodni park, plavanje, srfanje, vožnja s pletno in izposoja koles. Pri čolnarni vas čaka tudi kar nekaj gostinskih lokalov za počitek po raziskovanju lepo urejenih sprehajalnih poti okoli jezer.

4. Idealen insta kotiček

Pravijo, da se razgledovanje po Prekmurju začne v Vinariumu Lendava. A ne samo to, s tega razglednega stolpa lahko uzrete pokrajine kar štirih držav naenkrat! Ponuja pogled na barvito pokrajino od Lendavskih goric do porečja Mure in zajame prekrasen razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. Nanj se lahko povzpnete z dvigalom ali pa po 240 stopnicah, tam pa nato obvezno posnamete čudovite fotografije in seveda kakšen selfi.

5. In še obisk znamenitega mesta

Ne izpustite obiska najstarejšega mesta v Sloveniji, kamor se odpravite po nova doživetja. Razpeto je med vinorodnimi griči in reko Dravo, na ogled pa nudi vse od mestnega stolpa do dveh samostanov, spomenika (Orfejev spomenik), gradu, najstarejše vinske kleti v Sloveniji ... Ptuj je tudi mesto poezije in vina ter haloške gibanice, ki jo morate obvezno poskusiti, če spadate med sladkosnede.

IN ŠE NEKAJ ZA NA POT!

Da boste od ene zanimive postojanke do druge vozili varno in udobno, si seveda obvezno privoščite tudi vmesne postanke, da si povrnete energije. Ti bodo še bolj učinkoviti s hladno pločevinko Red Bulla in kilometri bodo v nadaljevanju kar leteli mimo.

Letos je na trgih po vsem svetu na voljo nov Red Bull® Zero, ki spada v kategorijo pijač brez sladkorja. Vsebuje enake glavne sestavine kot Energy Drink – kofein, tavrin in nekatere vitamine skupine B – le da Red Bull® Zero ne vsebuje sladkorjev, temveč zgolj nizkokalorična sladila. Po teh pa se razlikuje od pijače Red Bull® Sugarfree, zato je po okusu bolj podoben Energy Drinku.

250-mililitrska pločevinka pijače Red Bull® Zero vsebuje 80 miligramov kofeina, kar je približno enako kot skodelica doma skuhane kave.

Ker zagotavlja enaka 'krila' kot pijača Red Bull Energy Drink, je Red Bull Zero® priročna izbira za dolgo pot.