Posnetek drame na hrvaški avtocesti: policija pretepla navijača Hajduka

O hudem navijaškem incidentu davi poročajo hrvaški mediji. Na avtocesti A1 v bližini počivališča Desinec pri Jastrebarskem so se navijači Hajduka spopadli s policijo, ki jih je spremljala ob vrnitvi z derbija proti Dinamu v Zagrebu, policija pa je na napad odgovorila s strelnim orožjem, pri čemer sta bila dva navijača ranjena.

Posnetek drame na hrvaški avtocesti: policija pretepla navijača Hajduka (foto: Posnetek zaslona Facebook) Posnetek zaslona Facebook
22. 5. 2022

V napadu je bilo po prvih podatkih ranjenih tudi 10 policistov.

Policija je v smeri Splita spremljala okrog 1600 navijačev Hajduka, ki so se z avtobusi, kombiji in osebnimi vozili pripeljali v Zagreb. Na avtocesti pa so se navijači nekaj po 21.30 brez razloga ustavili in blokirali promet v smeri Karlovca.

Na policijske pozive, naj nadaljujejo z vožnjo, pa so navijači odgovorili z nasiljem ter napadli policijsko spremstvo. Po izjavah očividcev so bili številni navijači na incident pripravljeni, saj so se policije lotili s palicami, dimnimi bombami in drugimi sredstvi za povzročanje poškodb.

Tudi policija je odgovorila vsa razpoložljiva sredstva, celo strelno orožje, da je vzpostavila nadzor nad dogodkom, ki je trajal skoraj dve uri, promet pa je bil preusmerjen na regionalne ceste.

Še vedno poteka policijska preiskava in identifikacija osumljencev. Na srečo nihče od poškodovanih ni v smrtni nevarnosti, avtocesta v smeri Splita pa je bila zaprta tudi v nedeljo v jutranjih urah.

Na družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek, na katerem se vidi, kako pripadnik policije s pendrekom pretepa enega od navijačev in ga skuša poriniti nazaj v avtomobil. 

Dinamo je v derbiju slavil s 3:1 in le potrdil že osvojeni naslov prvaka pred drugouvrščenim Hajdukom.