Se ta vikend odpravljate na pot? Preverite, na kaj morate paziti na domačih cestah!

Iz tujine se zaradi praznikov v številnih evropskih državah že vijejo kolone turistov!

Se ta vikend odpravljate na pot? Preverite, na kaj morate paziti na domačih cestah! (foto: PU Novo mesto) PU Novo mesto
26. 5. 2022

Zaradi praznikov v nekaterih evropskih državah je na slovenskih cestah povečan promet od Avstrije proti Hrvaški. Daljši zastoji so iz smeri Štajerske in Gorenjske proti Ljubljani in na ljubljanski obvoznici proti Primorski. Zastoji se bodo nadaljevali tudi v popoldanskih urah, opozarjajo na prometnoinformacijskem centru.

Zaradi praznikov v Avstriji, Nemčiji, Švici, Nizozemski in Belgiji so na avtocestah nastali številni zastoji. Ta je med drugim nastal pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji, predor zaradi varnosti občasno zapirajo.

Zastoji so tudi na gorenjski avtocesti od Vodic proti Ljubljani, tam se pot podaljša za eno uro. Na štajerski avtocesti so zastoji na posameznih odsekih iz smeri Lukovice, na podravski pa pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Preberite še: Zdaj je znano, kdaj naj bi se začela gradnja enega najbolj potrebnih avtocestnih priključkov pri nas

Na ljubljanski obvoznici se ponekod pot podaljša za eno uro, zastoji so na zahodni obvoznici iz smeri Gorenjske proti Primorski, občasno zaradi varnosti zapirajo predor Šentvid. Prav tako so zastoji na severni obvoznici od Savelj proti Kosezam ter na južni od razcepa Malence proti Primorski.

Zastoji so nastali tudi na cestah Ilirska Bistrica-Jelšane, Blagovica-Lukovica-Domžale, Ljubljana-Brezovica in Medvode-Ljubljana.

V prometnoinformacijskem centru ob tem opozarjajo voznike, da morajo v vseh zastojih ustvariti reševalni pas.