Takole so v Avstraliji v dveh dneh zgradili 5 kilometrov ceste

Malo avstralsko mestece Moora je v dveh dneh dobilo 5 kilometrov nove ceste. A kar je navdušilo splet, je bila precizna in učinkovita gradnja. Poglejte!

Kilometri na hitro (foto: Shire of Moora @ Facebook) Shire of Moora @ Facebook
28. 1. 2017

177 kilometrov od mesta Perth se nahaja malo avstralsko mestece po imenu Moora. Tam živi nekaj več kot 1.800 ljudi, ki pa se danes čudijo, da se njihovo pozabljeno mestece te dni tako zelo pogosto omenja na spletu. 

Nedavno tega so namreč na poti v Mooro zgradili 5 kilometrov nove ceste, za katero je vlada namenila 443.000 avstralskih dolarjev (okoli 312.000 EUR). Potek gradnje so snemali z dronom in ta posnetek sedaj navdušuje ljudi po vsem svetu, ki občudujejo neverjetno preciznost, s katero je pod tovornjaki ekspresno nastajala nova cesta.

Posnetek sicer sproža pomisleke, med drugim tudi to, kako so preverjali konsistentnost strukture nivojev, kar običajno pri gradnji ceste vzame največ časa. Morda bodo to bolje vedeli kakšni izkušeni gradbinci med našimi bralci?

Se pa obenem porajajo tudi vprašanja, kako hitro bi lahko ta ekipa gradbincev "potegnila" cesto kar čez celo Avstralijo. In, seveda, kako spretni so z ovinki.