V Sloveniji v enem tednu ukradejo kar 10 vozil

Kljub prometnim zakonom, ki skušajo omejiti tvegano vedenje v prometu, visokim prometnim kaznim in boljšim razmeram na slovenskih cestah je število nesreč še vedno visoko. Samo v prvi polovici minulega leta je na naših cestah počilo kar 8600-krat. Naravne nesreče, poplave, viharji in toče so vse bolj ekstremne tudi pri nas. Ne nazadnje v razmeroma varni Sloveniji ukradejo okrog 10 vozil tedensko. Tudi če nimate avtomobila znamke, ki naj bi bila za tatove med bolj privlačnimi, pravila ni. V noč lahko izgine avtomobil katerekoli znamke.

V Sloveniji v enem tednu ukradejo kar 10 vozil (foto: Shutterstock) Shutterstock
12. 3. 2020 | Promocijsko sporočilo

Zakaj kasko?

Možnosti, da povzročite nesrečo ali ste kako drugače oškodovani, je veliko. Ne samo prometne nesreče, tudi kraje, vremenske nevšečnosti in še marsikaj drugega lahko pripeljejo do poškodbe, zmanjšane vrednosti ali izgube vašega avtomobila. S kaskom svoje vozilo zavarujemo za škodo, ki nastane v prometu (čeprav smo sami odgovorni zanjo), na parkirišču, ob naravnih in elementarnih nesrečah, zaradi zlonamernih dejanj ali zaradi drugih dogodkov. Zavarovanje vam prihrani visoke stroške popravila ali celo več deset tisoč evrov, kolikor bi jih lahko odšteli za novo vozilo. Zato je kasko smiseln za nove avtomobile, pri novejših avtomobilih in tudi za malo starejše, katerih vrednost na trgu je še vedno visoka.

Znižajte stroške in si prihranite skrbi

Da boste brez skrbi, poskrbite za kasko zavarovanje. A naj vas pri izbiri ne vodi samo višina premije, raje bodite pozorni na to, kakšna kritja potrebujete za svoj način uporabe avtomobila. Prevozite samo pet ali kar petdeset tisoč kilometrov letno? Je vaš avtomobil čez noč v garaži ali parkirate v sosednji ulici? Vozite večinoma po mestu ali tam, kjer vsak dan srečujete srne? Prihranite lahko z izbiro pravih kasko kritij za vaše vozilo in pri višini franšize. Na voljo imate splošni kasko in različna delna kasko kritja. Predvsem pa … prilagodite zavarovanje svojim potrebam.

Preverite različne možnosti in kdaj kot lastnik osebnega avtomobila dobite povrnjene še 10 % kasko premije!

FOTO: Shutterstock in promocijski material