Za 250 milijonov dolarjev si lahko kupite razkošno vilo in v paketu dobite še zbirko avtomobilov

Najdražja hiša v Ameriki je naprodaj! Za sramežljivih 250 milijonov dolarjev pa vas v garaži že počaka 10 motorjev in 12 avtomobilov, ki so del posesti.

Hiša s polno garažo (foto: Tri-Blend Media @ YouTube) Tri-Blend Media @ YouTube
21. 1. 2017

3.500 m2 velik moderni dvorec v Bel Airu bo z naslednjim tednom uradno na trgu. Hiša ima 12 spalnic, 21 kopalnic, 3 kuhinje, 6 barov, sobo za masažo, fitnes center, dve vinski kleti in napreden domači kino. Ob tem pa še stezo za kegljanje, pristajališče za helikopter in 8 m2 velik "infinity" bazen. 

Dve leti je več kot 300 ljudi gradilo to nepremičninsko fascinacijo, če se uspe prodati za zahtevanih 250 milijonov dolarjev, pa bo to podrlo dva rekorda: kot najdražja nepremičnina kdajkoli naprodaj v ZDA in kot najdražja kupljena hiša v ZDA. 

A to še ni vse. Ob nakupu graščine dobite v paketu 10 motorjev in 12 avtomobilov, parkiranih v garaži, čakajoč na milijarderja, ki se bo lahko z njimi zabaval. Vozni park vključuje vsaj en Rolls-Royce Dawn, potem pa so tu še Bentley Continental GT, Bugatti Veyron in Ferrari 488. Najdražja v zbirki sta Pagani Huayra in Mercedes-Benz 540K letnik 1936.

Tako je videti garaža hiše za 250mio dolarjev

Pagani naj bi bil vreden 2 milijona dolarjev, Mercedes pa kar vrtoglavih 15 milijonov dolarjev (zadnji takšni model so sicer prodali za nekaj manj kot 12 milijonov dolarjev na dražbi Gooding & Company leta 2012). Skupna vrednost vseh vozil v hiši je ocenjena na 30 milijonov dolarjev.

Poleg Spykerja C8, Ariel Atoma 3 in trikolesnika Morgan pa prepustimo vam, da ob ogledu predstavitvenega videa te hiše, še sami identificirate katerega od prikazanih jeklenih lepotcev.

Vir: CNBC