Autobianchi

Autobianchi je bil italijanski proizvajalec avtomobilov, ki so ga leta 1955 ustanovili Bianchi, Pirelli in Fiat. Izdeloval je v glavnem majhne avtomobile, z izjemo štirivratne limuzine A111, Fiat pa ga je pogosto izkoristil za preskušanje zamisli, ki so pozneje našle pot v Fiate, kakršni so bili karoserijski deli iz steklenih vlaken ali sprednji pogon. Najbolj znani model znamke je Autobianchi A112, ki so ga predstavili leta 1969 in se je …

Autobianchi je bil italijanski proizvajalec avtomobilov, ki so ga leta 1955 ustanovili Bianchi, Pirelli in Fiat. Izdeloval je v glavnem majhne avtomobile, z izjemo štirivratne limuzine A111, Fiat pa ga je pogosto izkoristil za preskušanje zamisli, ki so pozneje našle pot v Fiate, kakršni so bili karoserijski deli iz steklenih vlaken ali sprednji pogon. Najbolj znani model znamke je Autobianchi A112, ki so ga predstavili leta 1969 in se je v proizvodnji obdržale vse do leta 1986, znan pa je tudi Autobianchi Y10, v katerega so prvega vgradili motor FIRE.

Modeli

Testi

Autobianchi A 111

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri