Cimos

Začetki Cimosa segajo v leto 1959, ko sta koprski proizvajalec mopedov in izvenkrmnih motorjev Tomos in Citroën podpisala pogodbo za sestavljanje Citroënovih modelov za jugoslovanski trg. Leta 1972 se je partnerjema pridružila še Iskra in skupaj so v podjetju Cimos (Citroën + Iskra + Tomos) začeli izdelovati tudi avtomobilske komponente in sklope najprej za Citroën, v osemdesetih letih pa tudi za druge znamke, kar je tudi danes glavna dejavnost podjetja.

Začetki Cimosa segajo v leto 1959, ko sta koprski proizvajalec mopedov in izvenkrmnih motorjev Tomos in Citroën podpisala pogodbo za sestavljanje Citroënovih modelov za jugoslovanski trg. Leta 1972 se je partnerjema pridružila še Iskra in skupaj  so v podjetju Cimos (Citroën + Iskra + Tomos) začeli izdelovati tudi avtomobilske komponente in sklope najprej za Citroën, v osemdesetih letih pa tudi za druge znamke, kar je tudi danes glavna dejavnost podjetja.

Modeli

Testi

Cimos Zastava 125p Sanitet

Ostali članki

Razvojni center SiEVA izbran na razpisu ministrstva za gospodarstvo

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri