Lada

Največja avtomobilska tovarna v Rusiji je vsekakor Lada. Njeni modeli so si ugled muhastih a trpežnih avtomobilov pridobili že v času železne zavese, ko se je uveljavila s sovjetsko različico Fiata 124. Ta se je šele leta 2012 dokončno poslovila od povolških tekočih trakov. Cenovno ugodno alternativo dragim terencem iz Zahoda in Japonske na skoraj vseh trgih že od leta 1979 predstavlja grobi in trpežni terenec s samonosno karoserijo Lada …

Največja avtomobilska tovarna v Rusiji je vsekakor Lada. Njeni modeli so si ugled muhastih a trpežnih avtomobilov pridobili že v času železne zavese, ko se je uveljavila s sovjetsko različico Fiata 124. Ta se je šele leta 2012 dokončno poslovila od povolških tekočih trakov. Cenovno ugodno alternativo dragim terencem iz Zahoda in Japonske na skoraj vseh trgih že od leta 1979 predstavlja grobi in trpežni terenec s samonosno karoserijo Lada Niva. Precej starodobno deluje tudi model srednjega razreda Priora, ki je na voljo kot kombilimuzina ali kombi. Razmeroma sodobna majhna kombilimuzina Kalina je na voljo tudi kot kombi Universal, pod imenom Granta pa tudi v obliki klasične limuzine. Gospodarska različica za domači trg se imenuje Rada. Za tuje trge bodo morebiti bolj zanimivi modeli, ki jih je Lada začela pripravljati po vstopu koncerna Renault-Nissan v njeno lastniško strukturo. Takšen je kombi Largus, ki so ga razvili na osnovi bivše Dacie Logan MCV. Najsodobnejša modela sta vsekakor tudi najbolj privlačna, gre pa za limuzino Vesta in iz nje izpeljanega križanca Xray.

Testi

Lada Desetka Wagon

Lada Niva 1.7

Lada Samara 1500

Lada Niva L

Lada Samara limuzina 1.5

Lada Samara 1500 5V

Lada Samara 1300

Lada Niva 1600

Lada 1300 ES

Lada VAZ 2001

Ostali članki

Lada praznuje

Ob 50. obletnici se ji je poklonil tudi Vladimir Putin

Lada 4x4 izgubila še nekaj starega šarma

Pomagajte Ladi poiskati imena za nove modele

Intervju: Steve Mattin, vodja oblikovanja, Lada

Lada mora biti atraktivna, a dosegljiva

Lada Niva dobiva naslednika

Zgodovina: AvtoVAZ in Lada - blišč in beda sovjetske avtomobilske industrije

Aleš Bratož bodoči predsednik avtomobilskega podjetja Lada?

Je Lada 4x4 nova Lada Niva?

WTCC: Gabriele Tarquini z Lado Vesto

Video: Lada Vesta TC1 WTCC že nabira kilometre

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri