Sneg, led in kakšna neumnost ...

Prešnji konec tedna, natančneje nedelja, je obetala veliko zabave. Sneg, smučišče, zaledenela steza, avtomobili in smuči. Ni lepšega.

18. 1. 2008

lungau

Lungauring se imenuje steza pod Katschbergom, ki je poleti le velik travnik, pozimi pa mesto za avtomobilsko ledeno zabavo. A je bila nedelja na žalost oblačna, malo je deževalo in malo snežilo (adijo, smučanje), temperature pa kar niso hotele zlesti pod ničlo. Zato je je sneg na stezi držal le urico ali dve zjutraj, potem pa se je spremenil v zelo drseč led, pol lukenj, luž in podobnega. Dva ali trije krogi zjutraj s testnim Lexusom (odlično, ESP je popolnoma izklopljiv, samodejni menjalnik v ročnem načinu 'drži' prestavo, le zapora diferenciala manjka) in LMGjevim M3 E46 (malo ožje zimske gume so držale bolje kot Lexusove, pa tudi avtu se pozna, da je narejen za 'postrani' zabavo, ima 'špero', predvsem pa ročni menjalnik) so pokazali, da bi takšni avtomobili na tej stezi preveč trpeli. Zato smo snemali, fotografirali in tu ali tam izkoristili priložnost zapeljati tuj avto, bolj namenjen tovrstni uporabi. Vse lepo in prav, dokler se ne zgodi kaj takega. Na srečo je Tom vse skupaj sprejel z dobršno mero humorja.

Kako je bilo popoldne, je malce videti na videu (posnetem v 'tistem' BMW 325i E36). Luknje (vidi se jih na notranjih straneh ovinkov), kup avtomobilov v snegu ob stezi in počasnetov med njimi je zabavo otežilo, ampak z ježevkami na kolesih je bilo vendarle zabavno . . Kljub kaki neumnosti . .