TAKO bi se moral briti vsak moški (brez ureznin in razdražene kože)

Morda se brijete vsak dan, morda ste britvico v rokah držali le nekajkrat. V vsakem primeru pa je dobro vedeti, kakšen je pravilen postopek britja moške brade - da boste izgledali sveže in spočito.

TAKO bi se moral briti vsak moški (brez ureznin in razdražene kože) (foto: Profimedia) Profimedia
10. 12. 2021 | Promocijsko sporočilo


Britje morda izgleda preprosto, a resnica je daleč od tega - marsikateri moški namreč trpi za razdraženo kožo. Z upoštevanjem teh nasvetov boste učinkovito in samozavestno vihteli žiletko, vaša koža pa bo pomirjena in gladka.

#1 Pred britjem si umijte obraz.

Najboljši čas za britje je takoj po prhanju, ko je koža topla in vlažna. Dlake se med tuširanjem namreč napijejo vode, odebelijo, zmehčajo ter postavijo pokonci, kar vam bo olajšalo britje.

#2 Nanesite peno za britje.

Če imate suho in občutljivo kožo, izberite temu primerno kremo za britje, ki kože ne bo dodatno dražila. V zmerni količini jo na obraz nanesite s krožnimi gibi s prstali ali s čopičem za britje, ki enakomerno in učinkovito razporedi peno. Pena pustite počivati 3 minute, saj boste s tem omogočili, da pena prodre v dlake in jih omehča.

#3 Uporabite ostro britvico.

Vedno uporabljajte ostro britvico, saj z britjem ne odstranjujete zgolj dlačic ampak tudi plasti povrhnjice kože. Z uporabo topega rezila lahko razdražite kožo, ki rezultira v pekočem obrazu, prav tako pa takšna britvica ne doseže željenega rezultata gladke kože.

Katero izbrati?

Naše uredništvo priporoča Wilkinson Sword Hydro 5, ki je zasnovan za izjemno zaščito kože in vsebuje vsebnik z vlažilnim gelom, obogatenim z vitaminom B5. Ta se aktivira v stiku z vodo ter zagotavlja maksimalno zaščito vaše kože. Tehnologija samodejnega polnjenja omogoča aktivacijo gela ob prav vsakem potegu z britvico po obrazu. Vaša koža bo tako navlažena tudi po britju! 

#4 Brijte se v smeri rasti dlak.

S tem boste preprečili ureznine ali poškodbe kože. Začnite sobstrani, nadaljujtez brki brkov, brado pa brijte v zadnjem koraku. Rezilo splaknite po vsaki potezi in po potrebi postopek ponovite.

#5 Po britju ...

Obraz sperite z mrzlo vodo, ki bo zožila pore in zmanjšala možnost vnetja ter okužb. V kožo vtrite vlažilno kremo z zaščitnim faktorjem, ki vas bo ščitila pred UV žarki, zadržala vodo v koži in hkrati negovala obraz.

Britvica Wilkinson Sword Hydro 5 bo prepričala tudi vas ...

  • Gibljivo rezilo

Vsebnik z gelom lahko pomaknemo nazaj ter s tem optimalno uporabimo vseh pet rezil brivnika in z lahkoto dosežemo vse predele obraza, kot na primer pod nosom in v bradi.

  • 5 rezil s sistemom zaščite kože

Inovativni sistem zašËite kože omogoča popolno britje, brez draženja in rdečice.

  • Eleganten kovinski ročaj

Eleganten, dobro oblikovan ročaj z gumiziranimi elementi za boljši oprijem, zagotavlja še več udobja in užitka v britju.