Po Fordu in Volkswagnu, še Mercedes ...

Nugget, California in Marco Polo. To so imena avtomobilov, v katerih se boste (skoraj dobesedno) počutili kot doma.

Po Fordu in Volkswagnu, še Mercedes ... (foto: Mercedes-Benz) Mercedes-Benz
31. 8. 2023

Potem ko je Ford predstavil avtodom na osnovi Transita Custom, tradicionalno poimenovan Nugget in ko je Volkswagen navdušil z novo T7 Californio, je svojega novinca pokazal tudi Mercedes-Benz. Marco Polo je postavljen na prenovljeno osnovo razreda V, s preurejeno in posodobljeno notranjostjo.

O prenovljenem razredu V in malo tudi o Marcu Polu smo v Avto magazinu že pisali, tokrat pa so v Stuttgartu postregli s še več informacijami in fotografijami. Za razliko od Volkswagna, koncepta v notranjosti pretirano niso spreminjali. Bolj kot ne so ga nadgradili in posodobili. Za slednje je poskrbel napredni vmesnik MBAC, prek katerega se lahko krmili številne funkcije bivalnega prostora. Možno je tudi upravljanje prek mobilnega telefona in bluetooth povezave, dobrodošla novost pa je, da lahko s pritiskom na en gumb izklopite vse nepotrebne funkcije avtodoma.

Prav pride tudi napredno zračno vzmetenje, saj lahko samodejno uravnava nagibe avtomobila, tako da je, ko pridemo v kamp ali kam drugam, Marco Polo vedno poravnan. Gosti lahko štiri potnike, ki spijo na raztegljivi postelji v bivalnem delu ali pa na postelji pod dvižno streho. Opremljen je s kuhinjo, garderobo in zložljivo mizo, tako da vam na poti ne bo manjkalo prav nič.

Preberite še: S poltovornjakom na izlet ali kar na daljše popotovanje

BONUS VIDEO: Spoznajte Mercedesovo prestižno limuzino, oblikovano pod vodstvom slovenskega mojstra Roberta Lešnika