Bold Cycles: butično gorsko kolo

17. 5. 2023
Deli

Bold Cycles je mlado švicarsko butično podjetje, ki je v kolesarsko industrijo uradno vstopilo šele leta 2015. Od leta 2019 Bold Cycles spada pod okrilje znamke Scott, a kljub temu deluje povsem neodvisno in stremi k lastnemu razvoju.

Bold Linkin je gorsko enduro kolo s polnim vzmetenjem, 29-palčnimi kolesi in 150-milimetrskim sprednjim hodom. Je odličen primer, kaj vse je mogoče doseči s sodobno tehnologijo. Ima povsem karbonski okvir z zadnjim blažilcem, ki je vgrajen v okvir in tako skrit pred vremenskimi vplivi. Nova zasnova in dizajn okvirja omogočata vpetje zadnjega blažilca v najnižjo točko prednjega trikotnika. Osrednja in nizka »pritrdilna točka« blažilca skupaj z nihajnim členom in pivotom pomeni tudi nižje in bolj uravnoteženo težišče, rezultat tega pa je boljša vodljivost, večja stabilnost in več samozavesti tudi na zahtevnejših terenih.

Linkin je opremljen z zadnjim blažilcem FOX NUDE 5T ali pa RockShox Deluxe, ki je  v kombinaciji s sistemom TracLoc, ki ga upravljamo na balanci, ta pa omogoča tri zelo različne načine delovanja. V odprtem položaju ponuja 150 mm hoda z vso svojo občutljivostjo in absorpcijsko sposobnostjo. V vmesnem položaju ne zapre le hidravlične kompresije, ampak tudi spremeni pozitivni pregib, tako da se hod vzmetenja zmanjša na 100 mm in, kar je še pomembnejše, zmanjša se tudi povešanje, kar rahlo spremeni geometrijo, zaradi česar je Linkin bolj udoben za kolesarjenje v hrib. Tretji položaj pa je zaklenjen blažilec.

Dolžino hoda pa je moč nastaviti tudi z zamenjavo notranjega linka na gonilni osi, pri čemer zadnjega blažilnika ni treba menjati; zadaj imamo tako lahko 135 mm ali 150 mm hoda. Zamenjava tega linka pa naj ne bi bila preveč zahtevna.

V spodnji cevi je skrit komplet za popravilo »Save the day kit«. Magnet drži majhno orodje Syncros na mestu in tako lahko z eno potezo izvlečete zvitek orodja, ki vključuje vse, kar potrebujete (črpalka, rezervna cev, verižni členi itd.), da odpravite večino težav ob poti. Na zadnji osi je tudi orodje, ki vključuje imbusne ključe T25, T30 in 6 v enem za nastavitev vse vrtljive opreme in skoraj vsega drugega na kolesu.

Če imate radi nekaj zares posebnega, nekaj z neverjetno tehniko, odlično vsestransko vodljivostjo in če cena ni vprašanje, je Bold pravi za vas. Cene se začnejo pri 6.389 evrih in segajo vse tja do 11.839 evrov.

Preberite še: Kako najvarneje z avtom prepeljati kolo? To so možni načini ...

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu