Kolumna: Vladimir StankovičSuzuki racing experience!

Nora dirkalna in karting sezona, o kateri sem že pisal, ne trka več na vrata, ampak je že prestopila prag. Zmanjkalo je časa za skrivnosti: danes vam predstavljam – Suzuki!

4. 4. 2016

Razen redkih izjem slovenke avtomobilske zastopnike bolj kot avtošport zanimajo žogobrci in drugi marginalni športi. Na žalost so sami še najmanj krivi za to! Skoraj načrtna medijska degradacija avtomobilizma in počasen razvoj slovenskega avtošporta so le nekateri od številnih in zelo kompleksnih razlogov za takšen odnos.

Zato sem še toliko bolj vesel in ponosen, da mi je uspelo skleniti dogovor o dolgoročnem sodelovanju s slovenskim uvoznikom Suzukija!

Zgodovina Suzukija v Sloveniji je nekoliko nenavadna, polna vzponov in padcev.

Nazadnje je krmilo prevzel Peter Verčič, izkušeni avtomobilist, ki je v kratkem času uspel dvigniti prodajne številke in prepoznavnost blagovne znamke, ki se ponaša tudi z zelo bogato športno tradicijo.

Moja pogajanja z Verčičem so bila dolga in neizprosna, pa vendarle zelo korektna. Pokazal se je kot izvrsten pogajalec, ki je od prvega trenutka vedel, kaj želi. Njegove želje so se na srečo ujemale z mojimi in dolgo, (upam) uspešno sodelovanje se lahko začne!

Seveda ni bilo zanemarljivo dejstvo, da bo moj letošnji dirkalnik poganjal Suzukijev motor, ki mu pri 'dihanju' pomaga mehanski kompresor, vendarle pa je bilo odločilno to, da želiva z Verčičem sodelovanje dvigniti na nekoliko višjo raven, kot je zgolj oglaševanje. Rada bi spomnila slovenske kupce, da je Suzuki še vedno ekstremno športna blagovna znamka, da lahko ponuja vrhunsko vozniško doživetje in da (znova) lahko zmaguje na dirkah.

Pomemben del sodelovanja bo tudi neposreden stik z lastniki in bodočimi kupci Suzukija, ki bodo lahko preizkusili vozne lastnosti v ekstremnih razmerah in zavohali pravo dirkanje – skratka, želimo ponuditi ultimativno »Suzuki racing experience«!

Uresničitev ambicioznih načrtov se bo začela prav kmalu, pomemben del celotnega paketa bo tudi prometna varnost, ne bomo pozabili niti na ljubitelje terenske vožnje.

Sodelovanja s pomembnim poslovnim partnerjem se zelo veselim. Upravičiti njegovo zaupanje pa bo velik izziv zame. Več kot 450 Suzukijevih razlogov pod mojim motornim pokrovom je garancija, da mi bo uspelo!