Vladimir Stankovič: Prokarting – tretja sezona

Neverjetno je, kako čas leti! Toliko bolj, če dirkaš. Ljubljanski Telemach Prokarting je v začetku tega meseca zakorakal (zadirkal) v tretjo sezono. Že!

27. 4. 2015

V prvih dveh sezonah najhitrejšega kartinga v mestu (pa tudi širše) smo na Brnčičevi v Črnučah brusili diamant, ki letos, na pragu tretje sezone, že počasi dobiva sijaj, kakršnega si želimo.

Za obuditev spomina: 400 metrov dolga tekmovalna proga, zasnovana bolj na dirkalnem kot na kartinškem konceptu (večinoma hitri in srednje hitri ovinki) ter flota najmočnejših rent-a-kartov, ki s svojimi 390-kubičnimi motorji ponujajo vrhunsko dirkalno doživetje, zagotavlja amaterskim (in malo manj amaterskim) voznikom izkušnjo, kakršne v Ljubljani še ni bilo!

A že od samega začetka smo želeli več! Na Prokartingu si ni dovolj natakniti čelade na glavo in tiščati plina. Treba je spoznati prvine dirkalne vožnje ter pravila dirkanja.

Predvsem pa je treba razumeti osnove fizike vožnje, psihično pripravo, ki temelji na premišljenosti in umirjenosti, ter sprejeti dejstvo, da je avtošport nevaren, pa naj gre za karting ali formulo 1.

Le kombinacija vsega naštetega zagotavlja brezpogojni užitek za volanom malega dirkalnika. V trenutku, ko si sposoben začutiti mejo in je (zavestno) ne prestopiti – v tem trenutku zares zakorakaš v svet dirkanja! Istočasno si naredil gromozanski korak na področju varnejše vožnje v vsakdanjem prometu: razumeti in obvladati hitrost je ultimativni pogoj varnosti!

V sezoni 2015 bo Telemach Prokarting pravo dirkaško leglo, celo dirkalna prestolnica Slovenije! Na našem dirkališču boste lahko občudovali različne dirkalnike: od formule 1 in formule 3 prek reli in cestnohitrostnih dirkalnih avtomobilov do dirkalnih motociklov. In to še zdaleč ni oziroma ne bo vse. Poskušali bomo poskrbeti za dirkalni podmladek (5 do 8 let), pridružili se bomo izboru Racestar 2016 ...

Da o izboljšavah na sami progi in spremljevalni infrastrukturi niti ne govorim.

Če pa neprivoščljivo mislite, da se lastna hvala po dirkališču valja, mi ni treba verjeti na besedo. Vrata Prokartinga vam bodo odprta vse do začetka letošnjega novembra. Prav vsak dan! Lahko se prepričate na lastne oči.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri