Kaj vozijo največji zvezdniki tega nogometnega prvenstva? En še brez izpita, drugi od Toyot do Bugattijev

10. 7. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Nogometaši imajo že tradicionalno dober okus za avtomobile, ti pa še posebej. Se strinjate?

Največji nogometni zvezdniki niso znani le po spretnostih na igrišču, ampak tudi po razkošnem življenjskem slogu. Vključno z razkošnimi avtomobilskimi zbirkami. Pokukali smo v garaže nekaterih najbolj vrednih igralcev letošnjega evropskega prvenstva, pa tudi tistih, za katere je precej znano, da imajo dober okus. 

Kylian Mbappé

Kylian Mbappé, eden najboljših nogometašev na svetu, je znan po svojem hitrem in agresivnem slogu igre, kar se odraža tudi v njegovi izbiri avtomobilov. Zanimivo je, da Mbappé še nima vozniškega izpita, zato omenjene avtomobilske pošasti naokrog poganja kar njegov osebni šofer.

Dragulj v Mbappejevi garaži je Ferrari 488 Pista, katerega cena se giblje preko pol milijona evrov. Ferrari 488 Pista se ponaša s 3,9-litrskim twin-turbo V8 motorjem z močjo do 530 kW in 770 njutonmetri navora. To pa ni edini žrebec iz Maranella v Francozovi garaži, tam se namreč nahaja še Ferrari SF90 Stradale.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylian Mbappé (@k.mbappe)

Cristiano Ronaldo

Čeprav je zlata doba Portugalca že v izteku, pa se Cristiano Ronaldo, eden največjih nogometnih zvezdnikov vseh časov, lahko pohvali z verjetno kar najbolj impresivno avtomobilsko zbirko med vsemi nogometaši na tem prvenstvu. Njegova garaža je polna najdražjih in najbolj luksuznih avtomobilov na svetu, vključno s kar tremi Bugattiji: Bugatti Centodieci, Bugatti Chiron in Bugatti Veyron.

Poleg tega je Portugalec tudi ponosni lastnik McLarna Senna, vrednega slab milijon evrov, in Lamborghini Aventadorja. To še zdaleč ni vse. Ko si zaželi luksuza sede v svoja Rolls-Royca; Phantoma ali Cullinana, ali pa si da duška s katerim izmed Bentleyjev (Bentley Continental GT & Bentley Flying Spur). 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Jude Bellingham

Jude Bellingham, mladi zvezdnik, ki igra za Real Madrid, sicer na tekmi proti Sloveniji ni blestel. Kljub temu pa sodi med najbolj vredne igralce tega EP, saj je njegova vrednost ocenjena na kar 180 milijonov evrov. 21-letni mladenič sicer vozi BMW XM, sponzorski avtomobil Reala v vrednosti 130.000 evrov. 

BMW

Phil Foden

Znano je, da je prav angleška izbrana vrsta najbolj 'vredna' na tem prvenstvu. Tudi po zaslugi Phila Fodena, nogometaša Manchester Cityja, ki se po ocenjeni vrednosti 150 milijonov evrov nahaja na tretjem mestu tega EP. A mladenič vozi precej skromen avtomobil, glede na to, da njegova letna plača znaša 11,7 milijona funtov. Foden namreč za premagovanje kilometrov uporablja Toyoto Vellfire, za katero boste na Otoku odšteli 40.000 funtov. Je pa pred časom v svojo garažo dodal še električnega in sicer BYD Seal-a. In še to, 24-letnik je šele decembra opravil vozniški izpit. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Phil Foden (@philfoden)

Harry Kane

Tudi Harry Kane, angleški napadalec, na tekmi proti izbrani vrsti Matjaža Keka ni pokazal prav veliko. A zvezdnik Bayerna iz Münchna ima v lasti enega izmed najbolj prestižnih avtomobilov - Bentley Continental GT. Luksuzni avtomobil je izdelan v Veliki Britaniji, ponaša pa se s 4,0-litrskim osemvaljnikom in največjo hitrostjo 318 km/h.