Ta Diablo se je prodal za več kot milijon dolarjev. Krivec za to pa je Donald Trump

31. 1. 2024 | Gregor Žvab
Deli

Samo tako si namreč lahko razlagamo dejstvo, da se je avto prodal za dvakrat več, kot pa se tovrstni avtomobili v povprečju prodajajo.

Gre za Lamborghinija Diabla VT Roadster, ki je bil naročen v Le Mans modri barvi, kupec leta 1997 pa je bil prav nekdanji ameriški predsednik. Čeprav te barve za Diabla ni bilo možno naročiti, pa je Trumpov posebni odnos z Lamborghinijem pripomogel k temu, da so Italijani barvo odobrili in mu Le Mans modrega tudi naredili. Edinega VT Roadsterja na svetu.

Barrett-Jackson

Zgolj unikatna barva ni bila dovolj ...

Poleg posebne barve so Trumpu Diabla opremili tudi s ploščico, na kateri je bilo izpisano njegovo ime in ime modela avtomobila. Avto je bil v njegovem lastništvu vse do poletja leta 2002, potem pa je bila nekaj časa njegova usoda uganka.

Barrett-Jackson

Leta 2016 se je namreč pojavil na Ebayu, lastnik pa je v oglasu trdil, da je avto kupil leta 2005. V času takratne prodaje je imel na števcu približno 23.600 kilometrov, ob zadnji prodaji pred nekaj dnevi pa je le ta kazal 24.836 kilometrov.

Koliko stane podoben, povprečen Diablo?

Avto se je na dražbi tako prodal za 1,1 milijona ameriških dolarjev (dober milijon evrov), kar je precej več, kot je trenutno na trgu vreden naslednji najdražji Lamborghini Diablo VT. V ZDA jih je na prodaj kar nekaj, najdražji med njimi pa komaj presega pol milijona, podobno pa je tudi s ponudbo v Evropi.

Barrett-Jackson

Pa še zanimivost, Donald Trump je omenjenega Lamborghinija kupil točno leto dni prej, preden je spoznal svojo Melanio, tako da sta skupaj v tem čudovitem avtomobilu kilometre nabirala le slaba štiri leta.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Montaža lepotnih posnetkov slovenskega ljubljenčka – To je novi Renault Clio!