Ponos Slovenije, Luka Dončič, ima v lasti ti 2 vozili! (In verjemite, imeli bi ju tudi vi)

Ponos Slovenije, Luka Dončić, v katerega so zadnje dni uprte vse oči, je pritegnil našo pozornost predvsem s svojim razkošnim voznim parkom. Poglejte, kaj se skriva v njegovi garaži.

Ponos Slovenije, Luka Dončič, ima v lasti ti 2 vozili! (In verjemite, imeli bi ju tudi vi) (foto: Profimedia) Profimedia
7. 9. 2022

Verjetno je le malo takšnih, ki te dni niso prikovani pred male zaslone, tako zaradi svetovnega prvenstva v odbojki kot evropskega v košarki. Na slednjem blesti vrsta odličnih košarkarjev, številni med njimi si kruh služijo v najmočnejši košarkarski ligi NBA.

Poglejmo si peterico največjih zvezdnikov Eurobasketa 2022 in njihove jeklene konjičke (med njimi tudi nabor Luke Dončića):

Giannis Antetokounmpo

»The Greak Freak« (grški čudak), kakršen vzdevek se je oprijel grškega košarkarskega čarovnika, nosi dres Milwaukee Bucks. Tako na košarkarskem parketu kot na cesti Grk poskrbi, da ne ostane neopažen.

Eden največjih zvezdnikov ameriške košarkarske lige namreč vozi kar 335.000 ameriških dolarjev vrednega Rolls-Roycea Cullinana, s katerim ga je pred časom ujel tudi TikToker Daniel Mac, ki lastnike prestižnih avtomobilov sprašuje, s čim si služijo kruh. Giannis mu je navihano odgovoril: »Z bitcoinom.« Nato pa se nasmejal in dodal, da trdo dela, kar mu omogoča razkošen življenjski slog.

Luka Dončić

Naš čudežni deček verjetno ne potrebuje dodatne predstavitve, saj je vsem na sončni strani Alp in tudi širše jasno, o kom je govora. Njegova sanjska avtomobilska znamka je Porsche, saj jo občuduje od otroštva.

V lasti ima dva Porscheja, predelano modro Panamero in Porscheja 911 turbo S s po meri narejenim izpušnim sistemom tovarne Akrapovič. Pred časom so mu med dopustovanjem na hrvaški obali hrvaški mediji pripisovali tudi Lamborghinija Urusa.

Nikola Jokić

Član ameriške ekipe Denver Nuggets je najbolj prepoznavni obraz srbske reprezentance na evropskem prvenstvu, ki ga je bil zaradi poškodbe kolena primoran izpustiti Bogdan Bogdanović. Jokić je sicer znan kot neverjetno skromen fant, za katerega je Luka Dončić nekoč dejal, da ga zanimajo le njegovi konji, saj se na Instagramu ne želi izpostavljati.

Srb je res velik ljubitelj prekrasnih konj, ne brani pa se niti avtomobilskih.

Pred časom so ga opazili za volanom Mercedesa Brabusa G63 AMG, katerega cene se gibljejo okrog 250.000 evrov. Avto, težak 3,2 tone in s 4-litrskim turbo V8 motorjem, lahko doseže 240 km/h, predvsem na račun svoje teže. Tudi njegova poraba ni nič manjša, približno 16,6 litra na 100 km.

Rudy Gobert

Francoz, sicer član ekipe Utah Jazz, rad vozi udobna terenska vozila. Pred leti je bil ponosni lastnik Range Roverja Evoque, s katerim so se igralci nekoliko pošalili. V avtomobil so mu namreč natresli kup pokovke, saj je Gobert na ekipni trening pozabil prinesti sladke krofe.

Jonas Valančiunas

Litovec je reden član Eurobasketov, aktualno evropsko prvenstvo je namreč že četrto v njegovi košarkarski karieri.

Preberite si še: Ta legenda relija danes v osveženi podobi zasluženo počiva v garaži na Gorenjskem

Član Memphis Grizzlies je pred leti polnil časopisne naslovnice tudi s svojo skromno izbiro avtomobila. Na ekipni trening se je namreč pripeljal z Audijem 80, letnik 1992.

Preberite še: Ne le Mercedes E 220 karavan in Rolls-Royce, pri Nataši Pirc Musar doma se skriva tudi tole vozilo, ki si ga ne more privoščiti kar vsak! (+ FOTO)

Priporočamo tudi: Nikoli ne uganete, kako star avtomobil vozi Vid Valič (in ne zamenja ga za nič na tem svetu)