Pretresljiva vest: umrl je kolesar, ki je dolgo veljal za najhitrejšega Slovenca

Počel je to, kar je imel najraje: kolesaril. Medtem pa se je zgrudil in se ni nikoli več pobral.

Pretresljiva vest: umrl je kolesar, ki je dolgo veljal za najhitrejšega Slovenca (foto: Profimedia/fotomontaža) Profimedia/fotomontaža
16. 12. 2022

V 54. letu je umrl znani kolesar, ki je ustvarjal zgodovino slovenskega spusta in gorskega kolesarstva, Janez Grašič, poroča kolesarski portal mtb.si

Umrl je v Švici po kratki bolezni. Usodno je bilo, ko se je pred dvema mesecema zgrudil na kolesarjenju v Toskani, od takrat pa se ni več pobral.

Dolgo je veljal za najhitrejšega Slovenca

Kot navajajo pri omenjenem portalu, je Grašič v Sloveniji osvojil štiri naslove državnega prvaka (Idrija 1996, Maribor 1998, Borovnica 1999, Črna 2000), dirkal pa je tudi na svetovnih prvenstvih. 

"Sredi devetdesetih je bil član močne švicarske ekipe Swatch Yeti (nato Swatch Turner), sicer pa večino kariere 'privatnik', čeprav v Sloveniji vrsto let tudi član Uni teama, a s cilji in z uvrstitvami pač samotar. V Sloveniji je nekaj let tudi živel, vsaj med kolesarsko sezono, sicer pa se je vračal v Švico," še navajajo.

Članek je bil predhodno objavljen na Metropolitan.si

Preberite še: Policija kmalu z novim orodjem za nadzor prometa

Priporočamo tudi: To je jekleni lepotec, ki bo odslej v garaži Tine Maze: Kaj pravite na njeno odločitev? Ona navdušenja ne skriva!