Mladenič je 'za dober denar' kupil razsutega Rolls-Roycea, ki je nekoč pripadal slavnemu nogometašu, a svojo potezo je kmalu obžaloval

2. 4. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Le kaj gre lahko narobe, če kupiš karamboliranega Rolls-Roycea?! 

Nesreča ne počiva in tudi nogometni zvezdniki pri tem niso izjema. Član Manchester Uniteda Macrus Rashford je bil tako že pred časom udeležen v prometni nesreči, v kateri jo je skupil njegov ljubljeni Rolls-Royce Wraith, pod predelavo katerega so se podpisali pri Mansoryju.

Na deževno noč se je odpeljal s klubske baze na tekmo proti Burnleyju, pri tem pa trčil v drugo osebno vozilo, ki ga je vozila 74-letnica, avtomobil pa je pri tem odbilo v steber ob cesti.

Instagram

V nesreči so bili poškodovani prednja maska, blatnik, manjkal je tudi del zadnjega odbijača. Avtomobil, vreden dobrih 800.000 evrov, je tako končal na odpadu. Ker pa so želeli z njim vseeno nekaj iztržiti, so ga ponudili tudi na spletni dražbi.

Rolls-Royce Wraith Black Badge z Mansoryjevim podpisom 

Tako ga je zagledal Mat Armstrong , ki je za avtomobil s 1.827 prevoženimi kilometri odštel 215.000 evrov. Če bi bil v boljšem stanju, to za Rolls-Royce Wraith-a Black Badge z Mansoryjevim podpisom in letnico 2023 ne bi bilo praktično nič. A zapletlo se je že pri zagonu vozila, čeprav je dražbena hiša navedla, da ta deluje brez težav.

Mat je kmalu ugotovil, da pri avtomobilu praktično ne deluje nič, še huje, tudi priklop na diagnostiko ni zaznal težav povezanih z motorjem. Ta 6,6-litrski V12 je sicer že v serijski različici ustvaril 465 kilovatov (633 KM) in 800 njutonmetrov navora, še preden so ga pri Mansoryju dobili v roke. 

Z nekaj sreče je Mat le uspel zagnati motor, a izkazalo se je, da je bilo to prej izjema, kot pravilo. Zato bo ekipa morala poiskati rešitev, da tega Rolls-Roycea reši, saj bi že zamenjava motorja stala pravo premoženje.

Preberite še: