Steve Jobs je vsakih šest mesecev menjal avtomobil, bil pa je zvest tej nemški znamki

2. 2. 2024 | Nika Arsovski
Deli

Soustanovitelj podjetja Apple je imel to neobičajno avtomobilsko navado …

Steve Jobs je po mnenju številnih ena največjih ikon našega časa. Leta 2011 preminuli soustanovitelj podjetja Apple pa je imel nekaj zanimivih navad, ki jim je pripisoval zasluge za uspeh.

Njegova garderoba je bila precej monotona, sam pa je vsak dan izbiral enaka oblačila kot prejšnjega, da ne bi misli o tem, kaj obleči, preveč zaposlovale njegovih možganov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Best•Porsche•Photos•On•IG (@gt3point2)

Tehnološki mogotec ni maral zapravljati svojega denarja v nedogled, ob smrti pa je bila njegova vrednost tako ocenjena na kar 10 milijard dolarjev. Imel pa je nekaj šibkih točk, pri katerih ni maral varčevati.

Ni bil zapravljivec, toda za to znamko je segel globoko v žep

Jobs je bil tako dolga leta velik zagovornik Porscheja. Tako velik, da je vsakih šest mesecev dobil novega Porscheja 911, črne barve. In kaj je razlog? Jobs ni želel, da bi ga ljudje prepoznali po registrski tablici na avtomobilu.

Zvezna država Kalifornija pa je v tistem obdobju dovoljevala novim vozilom, da si v obdobju šestih mesecev zagotovijo registrsko tablico. To pomeni, da je lahko pol leta vozil brez nje.

Profimedia

Pol leta brez registrske tablice

Z nakupom novega avtomobila na šest mesecev je tako Jobs izkoristil to vrzel v zakonu. In nič drugače ni bilo, ko je s Porscheja presedlal na Mercedes-AMG SL 55. Ni povsem jasno, zakaj je iz Porschejev preskočil na Mercedese, a tudi pri tej menjavi, ni odstopal od svoje uveljavljene prakse. Vsake pol leta je tako kupil novega Mercedesa AMG SL 55. In se vozil brez tablice ...

Preberite še

Novo na Metroplay: Montaža lepotnih posnetkov slovenskega ljubljenčka – To je novi Renault Clio!