Zakaj se je Tom Cruise znašel na Bugattijevem 'rdečem seznamu'? Odgovor vas utegne presenetiti ...

Le zakaj pri Bugattiju niso najbolj navdušeni nad igralcem?!

Zakaj se je Tom Cruise znašel na Bugattijevem 'rdečem seznamu'? Odgovor vas utegne presenetiti ... (foto: Profimedia) Profimedia
11. 10. 2023

V svetu marketinga tudi zvezdniki igrajo pomembno vlogo. In le malo je znamk, ki bi se branile zvezdnika kova Toma Cruisa.

Osrednji lik številnih akcijskih filmov in največjih filmskih uspešnic, ki je znan po tem, da kaskaderske kadre v filmu 'odigra' kar sam, je namreč odlična osebnost, ob kateri bi si roke mel vsak oddelek za trženje. A ne tisti iz Bugattija.

Pri francoskem proizvajalcu luksuznih športnih avtomobilov namreč gojijo rahlo zamero do omenjenega hollywoodskega zvezdnika. Razlog pa bo za marsikoga povsem banalen. 'Zamera' sega v leto 2006, na premiero Misije nemogoče 3.

Glavni zvezdnik filma, torej Cruise, se je na osrednjo slovesnost pripeljal s prelestnim Bugattijem Veyronom.

Parkiral je na rdeči preprogi in stopil iz vozila ter pomahal oboževalcem. Nato je stopil na drugo stran, da bi odprl sovoznikova vrata, a se ta kljub trudu in številnim poskusom niso odprla.

Misija nemogoče. Slabo minuto potem, ko je Cruise že skoraj izgubil upanje, so se vrata le vdala in iz avta je stopila njegova soproga, igralka Katie Holmes.

Bugatti, znamka, ki si je ustvarila ime po zaslugi avtomobilov najvišje kakovosti, je v tisti slabi minuti za marsikoga izgubila kredibilnost. Njen ugled pa se je, kot so presodili v marketingu, prav po zaslugi 'incidenta' zmanjšal.

No, vsekakor Cruisovi napori niso pripomogli k boljšemu ugledu Bugattija, zato so se Francozi odločili, da igralca postavijo na 'rdeči sezam'.

To pomeni, da so mu prepovedali nakup katerega izmed avtomobilov. Vsaj tako se govori v avtomobilskih krogih, čeprav v podjetju incidenta nikoli niso komentirali. A dejstvo je, da odtlej Cruisa ni bilo več videti za volanom Bugattija.

Preberite še: Kazen naj bo vzgojna: oblasti zasegle avtomobilsko zbirko 'vplivneža', v kateri je kar 32 vozil

Morda vas bo zanimal tudi pogovor, ki ga vodi Borut Pahor