Alternativa

Pravim, da za skoke med dnevnimi opravili in skoke po mestu ni bolj primernega sredstva kot je skuter. Je pa supermoto veliko bolj zabaven.

7. 8. 2013

Honda CRF250M je tista, ki v teh dneh nadomešča moj skuter. Ob prevzemu testne Hondice sem ga pustil pri fantih v AS Domžale (naj imajo nekaj časa v svojem skladišču italijanski virus, da se ne bodo tam samo Honde svetile), prtljažnik pod sedežem in zadnji kovček je moral nadomestiti nahrbtnik.

Z manj prostora in udobja sem se pač moral sprijazniti, pa saj bo itak samo za par dni, sem pa po prvih nekaj metrih ugotovil, da bodo to zabavni dnevi.

Lahkotnost CRF-ke mi je dala misliti, da bi lahko bil ta supermoto tudi odlična alternativa skuterju. V motociklizmu vremensko nekoliko bolj naklonjenemu okolju celo vse leto. In zdaj končno razumem zakaj v naprimer Londonu namesto skuterjev prevladujejo prostorninsko majhni motocikli. Ker je zabavno.

Sem se spomnil naprimer stare (zdaj nove) BMX steze v Ljubljani, podhoda v Zeleni Jami, neke bolj gozdne poti čez Golovec. Vse se mi zdi spet novo. Že s skuterjem se vozim tam, kjer naj se ne bi, s CRF-ko ponovno odkrivam poti, ki sem jih kot mulec obvladoval s kolesom in mopedom.

Zakon.