Najdaljši podaljšan test: Vespa PK 125 (1992-2012)

Pred nekaj dnevi je brat v zaprašeni garaži izvohal Vespico.

18. 7. 2012

Rdeča 125 kubična PK-jka je točno taka kot je nekoč že bila pri hiši, zato dileme ali odšteti nekaj evrov ali ne ni bilo.

Super stvarca tole. Brez akumulatorja, samo ključ, brca desne noge in stvar pelje. Na števcu slabih 7 tisoč kilometrov, vse deluje brezhibno, še sklopka, ki je bila rak rana teh Vesp, ne drsi. V dvajsetih letih so ji uspeli pridelati nekaj udarcev, a klepar je svoje že naredil (ja, Vespe popravljajo avtokleparji), zdaj čakamo še ličarja, da pride z dopusta.

Ampak presenetilo me je tisto, kar je bilo dvajset let spravljeno v predalčku. Potni nalog naslovljen na redakcijo revije Avtomagazin! Ta Vespa je točno tista, ki je bila v naši hiši na testu pred dvema desetletjema. Kaj je takrat o njej menil kolega Mitja Gustinčič, si lahko preberete na tej povezavi.

O skoraj vsem je imel Mitja takrat prav, le to, da bo Vespi uspel veliki skok - ponoviti uspeh originala - takrat še ni predvidel.

In Vespa ostaja na podaljšanem testu, dobi nove gume in nekaj sveže barve. Potem pa v borbo po Ljubljanskih ulicah. In na Trojane po krofe, v Portorož na kepico in na Bled na kremšnito. Upam, da bo dovolj časa.