Youngtimer

Kar se tiče ponudbe zanimivih vozil je situacija v Sloveniji bolj slaba.

12. 10. 2011

Me vsake toliko prime, da bi si omislil kakšnega finega youngtimerja. Ponavadi okrog polne lune, ampak če najdem kaj pametnega bo moje.

Če si nekaj želiš in iščeš ter najdeš lahko narediš samo eno napako. Da oklevaš.Tudi bejba ne skoči sama v naročje. Je treba lajat.

Je pa problem, da je v naših koncih problem najti kaj pametnega. Delno je za to kriv nekdanji režim, ki je omejeval uvoz in prodajo avtomobilov. To je edino kar zamerim Maršalu. Delno pa to, da narod generalno gledano nima občutka za tehnično kulturo. Ata raje vidi da še povsem spodobno zdrav hrošč propade pod kozolcem, kot da bi ga dal za simbolično ceno ljubitelju. Vnuk misli, da je dedkova škoda 1000 MB vredna vsaj 5 jurjev. Tudi za Wartburga več kot za dobro večerjo ne bi odštel. In čudaški kmet bi Moskviča menjal za plug. Pa kje naj dobim plug?

Vsak teden preletim novosti na avtonetu. V glavnem se ponujajo same neke cize brez prave vrednosti. Pogrešam Lancio delto, Legacy Turbo, Audi Quatrro. Ne rečem, da ni nič pametnega. Rajca krasna Alfa 75 Turbo, Mercedes 500 SEC, Fiat 1100 Giardineta, Golf GTI G60, BMW 635 CSI, R5 Turbo, Maseratti Ghibli.

Ampak fantje, občutka za denar pa nimate...

 

Slike: arhiv MaT, avtonet