Ape = opica

ópica -e ž 1. umsko zelo razvita žival z oprijemalnimi sprednjimi in zadnjimi okončinami in z naprej obrnjenimi očmi (Vir: http://bos.zrc-sazu.si)

Ape = opica (foto: Vuče) Vuče
26. 2. 2008

Tale naša testna 'opica' ne spada med primate, pa tudi lastnosti, ki jih ima zgoraj navedena žival, pri tem trokoleščku nisem zasledil. Razen mogoče naprej obrnjenih oči.

Nekaj skupnega pa le ima s pravo opico. Obema se dodobra nasmeješ. Ko sva se z Matejem odločila, da se bova z Apetom odpeljala iz službe (Ljubljana) domov (Kočevje), moram priznati, da me je bilo kar malo strah. Ma, v bistvu sem bil čisto 'posran'. Jaz, Matej, Husqvarna, in okoli 30 kg ostale opreme za nama pa me je spravljalo ob živce, saj ima človek v tem vozilu pred nogama le tanko pločevino in vetrobransko steklo. V takem avtomobilu, motorju ali karkoli to že je, bi že rahel trk v nasprotivozeče vozilo ali kamorkoli drugam ne bi pomenil nič dobrega.

Vzdušje v Apetu pa se je začelo iz napetega kmalu spreminjati v zelo radostno. Deležna sva bila nešteto nasmehov voznikov iz nasproti vozečih se avtomobilov, ter trobljenje in vzdignjene sredince tistih, ki so bili za nama.

Na koncu pa človek ugotovi, da je ta 'trokolešček' pravzaprav ena zelo koristna zadeva. Mogoče niti ne toliko zaradi njegove uporabnosti ali neuporabnosti ampak predvsem zato, ker v njem smeh nikoli ne poneha. In, če rek 'smeh je pol zdravja' zares drži, potem sem prepričan, da bi z Apetom doživel 'stotko'.

Marko Vovk - Vuče