Iz Kopra do Ljubljane po čimveč ovinkih v najkrajšem možnem času

Ne čakaj pomladi, ne čakaj na uradni testni motocikel ...

Iz Kopra do Ljubljane po čimveč ovinkih v najkrajšem možnem času (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
9. 4. 2013

Takoj zatem, ko sva s fotografom lahko prevzela testni avto, sva šla v Koper do Axla.

Nato fotošuting za potrebe naslednjega Avto magazina, ki gre v tisk čez manj kot teden dni. Saša se je, sodeč po videnem na malem canonovem zaslončku, spet izkazal.

Mim' grede sva pofotkala še Golfa.

Potem je šel Saša nazaj proti Ljubljani, jaz pa sem tam nekje med oljkami nad Izolo snedel v folijo zavito jutranjo palačinko s čokolado in jabolko, nekaj časa buljil nebo, travo, regrat in stroj. In sva šla: do Strunjana, Kopra, Ankarana, čez Italijo do Fernetičev, v Divačo, do Štanjela, Senožeč, Planine in po stari cesti nazaj v Labino štacuno v BTC-ju.

Zaenkrat le tole: KTM 1190 Adventure se ohoho prijetneje odziva na dodajanje plina, a hkrati ohranja tisto, zaradi česar ga imajo lastniki oranžnih radi - še vedno sune, ko je treba. Še vedno ni popoln, seveda ne, je pa - zelo, zelo dober!

Kot lahko vidite na posnetku, sem preizkušal še dva kosa opreme: Nolanovo X-lite X551 in BMW-jev Rallye komplet (tule kliknite OPREMA / KATALOG RIDE / stran 43). Ja, vem - modro-bel znakec na oranžnem motorju. Za marsikoga smrtni greh :)

Več o KTM-u v naslednji četrtek v Avto magazinu 09/2013 (izid 18. 4. 2013), o ostalih dveh kosih pa po še nekaj odpeljanih kilometrih.

KTM 1190 Adventure - blog