Pošten mali oglas ali kako neuspešno prodati terenski stroj

Ničesar ne prodajam, a čez leto, dve, tri, ... se bo nek oglas morda bral ravno takole.

Pošten mali oglas ali kako neuspešno prodati terenski stroj (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
4. 10. 2012

Prodam KTM 125 EXC, letnik 2012, z xx delovnimi urami ali po slovensko, z x.xxx prevoženimi kilometri. Ne, NI brez praske, ker to je HARD ENDURO stroj in ne f***ing skuter s kovčkom za po fasn'go. Od škornjev ima zdrajsana oba deklca, levega in desnega, od kolen bočne prednje plastike, in oba ščitnika rok imata sledi dreves, vej in kamenja.

In ja, tista praska na prednji strehci je od PADCA - čestike! Ker to je pač tekmovalni stroj in, je**ga, na dirki, ali pa tudi kar tako v hosti, se včasih človek pač zvrne. In ne, zaradi takih padcev se ne zvije geštel, še manj pa poči.

Tako je, tudi tista praska na zadnji levi bočni plastiki je od, ojej, padca, in to ne takega v garaži zaradi nerodnih otrok (kaj pa oni vejo, kaj je to sto kil), ampak zato, ker me je zj**al en vlažen hlod in sem pogrnil ko dinozaver.

Res je, za manj kot stotaka bi lahko nabavil komplet novih plastik in klobasal, da sem se z motorjem vozil v službo in z ženo po borovnice, ampak to bi bila ena velika, debela LAŽ.

Servisno knjigo bi? Hja, razen ob prvem stroj uradnega servisa ni videl. V mladih letih sem, namesto da bi žlajfal po tačskrinih, hvala Rogu, Tomosu in potrpežljivim sosedom, precej šraufal, in zato se mi zdi za eno menjavo olja motor vlačit kilometre tja, pa plačevat za tisto menjavo olja majstru, ga nato še iskat in tako na koncu zapravit en cel dan za eno menjavo olja, škoda. Mogoče sem tudi malček po gorenjsko škrt, ampak nemaren pa do stroja nisem bil.

Glej, tule je ekselova preglednica z datumi, delovnimi urami in še celo nekaj računov od robe imam. Ja, lahko bi se vse to izmislil. Pa si nisem. Verjemi ali pusti.

Da je predrag in da je na avtonetu en cenejši? Izvoli in vzemi tistega. Če se ti zdijo tiste prekrasne plastike res tako fajn, zakaj mi sploh kradeš čas? Aha, tisti je od starejšega možakarja, ki se sploh ni vozil po terenu? Ja to je pa res nobel. A ti povem, kako me je zabolelo srce, ko sem na svoji bivši (Aprilii RXV, da ne bo pomote) videl nalepljeno vinjeto? Ej, to ni za na avtocesto. Niti za na obvoznico ne. To je ustvarjeno za TEREN. Ampak ja, ti kar pojdi po tistega 'kot iz škatlice'.

Ga bom pa obdržal. Konec koncev ... Po vseh teh urah, tako vožnje kot šraufarije ... Ma, klinc, ne prodam.