SXC Lemberg: Tisoč kalorij na uro

Obiskovalce motociklistične spletne strani verjetno ni treba prepričevati, da je motošport res šport. A če vam kdo še vedno ne verjame, mu pokažite statistiko današnje dirke v Lembergu.

SXC Lemberg: Tisoč kalorij na uro (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
21. 4. 2012

Namesto kamere sem se tokrat opremil s športno uro (Garmin Forerunner 210, če koga zanima) in izvedel, da sem v dveh urah in petnajst minut (dve uri dirke in čakanje na štart) porabil 2.205 kalorij. Kot lahko razberete spodaj, je srce v povprečju tolklo s 172 utripi v minuti in doseglo višek 193 bpm-jev. Verjetno takrat, ko sem se ukleščil v globoko špuro po strmem spustu ...

Ta hudičeva luknja je tudi razlog za ne ravno najboljši rezultat. Skratka, že v prvem krogu sem se pogreznil v tako globok kanal, da je motocikel nasedel in sem šele po kakšni minuti ali treh mučenja splezal ven. Med premikanjem sem konkretno zasvinjal rokavice, kar se je izkazalo za grozno napako. Naslednjo uro sem imel v rokah bananine olupke namesto gumijastih ročic. Čisto brez oprijema, grozno. Šele v zadnji četrtini dirke sem sestavil nekaj solidni vožnji podobnega (za moje znanje, ne za Wernerjevo).

Danes je na dirki nastopilo kar lepo število zelo hitrih voznikov. Avstrijec Werner Muller je naredil 31 krogov, Sašo Kragelj enega manj, Miha Špindler še enega manj (29, torej) ... Sezona bo zanimiva.

Lahko noč.

Kompletni rezultati in časi posameznih krogov so na voljo TULE.

 

SXC Lemberg - štart