Enduro žur, KTM EXC 250-2T proti 450-4T

V Stranski vasi pri Semiču smo na lep dan in na idealni progi testirali KTM-vi zverinici, in sicer EXC 250 dvotaktnik ter EXC 450, ki je štiritakten. Oba pa se vozita v isi kategoriji na enduro dirkah.

18. 11. 2009

Zakaj samo zverinici in ne zverini? Sam sem navajen motokros motorjev, nazadnje sem vozil enduro motorje najman 3 leta nazaj. In če primerjamo na hitro oba motorja proti motokros izvedbi, se obnašata mnogo bolj mehko, tako pri amortizaciji, kot pri sami krivulji moči. Sam sem se bolj navdušil nad 450ccm izvedbo, saj me s svojo lahkotno vožnjo sploh ni utrudil pri tekoči vožnji po progi. Dvotaktnik je v meni prebudil malce nostalgije, nazadnje sem ga vozil, ko sem bil še na 85ccm, dalnjega leta 2003. Vonj po mešanci in rezek glas sta obljubljala veliko. Na koncu pa sem ostal malce razočaran, moči, ki sem jo pričakoval od 250ccm motorja ni in ni bilo. Upam da sem vas malo zakuril, več pa ne smem povedat, da boste pogledal še video in prebrali test v reviji. Tako boste zvedeli čisto vse.

Sam sem preživel en lušten dan. S soimenjakom Matevžom Hribarjem sva se navozila, tako skupaj, kot vsak zase, po zadnjem in po prednejm čez travnik, ki je drugače namenjen boksu, vozila pa sva se celo po stopnicah. Najbolj je zanimivo, ko takoj presedlaš iz povsem različnih motorjev in ga "nažgeš napouno" ter čakaš kaj se bo zgodilo. Vglavnem če rabite novo igračo takoj v trgovino.