Orehova vas- v družbi s kraljico slovenskih prog

Po polovice sezone se je karavana MX3 Svetovnega prvenstva ustavila v Sloveniji na progi v Orehovi vasi. Komaj sem čakal na nastop pred domačimi navijači.

16. 7. 2009

Ko sem prišel v Slovenijo v četrtek je bilo vreme precej žalostno. V petek smo prispeli na progo in bila je precej razmočena, zato se se organizatorji odločili, da izpustimo prvi prosti trening. Ker precej dobro poznam progo je bila to zame prednost. Proga se je dodobra posušila in teren je bil odličen. To se je pokazalo tudi na kvalifikacijah, kjer sem prvič v letošnji sezoni dosegel prvi čas. Evo pa je prišel moj prvi pole. Imel je malce grenkega priokusa saj se je ob padcu na kvalifikacijah poškodoval moj teamski kolega Vanni.

Čeprav vzdušje ni bilo ravno na vrhuncu, sem se v nedeljo v lep sončen dan zbudil pripravljen. Z največjim veseljem sem si pripravil linijo pred štartno rampo in kot prvi zapeljal na start. Prvi start mi je zelo dobro uspel in v prvi ovinek sem pripeljal kot prvi, v naslednjem ovinku sem izbral zunanjo linijo in Renet me je prehitel. Vseh 30min in 2kroga sem mu sledil, večkrat sem ga poskušal napasti, vendar se je na napade odzval. Čudovito je bilo voziti s podporo navijačev. Končal sem kot drugi in počutil sem se fantastično.

Drugo vožnjo sem se postavil na enako štartno pozicijo kot v prvi, poleg mene na desno pa se je tako kot v prvi vožnji postavil Kragelj. Potegnil sem malce slabše in Sašo mi je zaprl pot. Na mojo srečo sem se dobro znašel in v prvi ovinek prišel okoli 15. mesta. Celotno dirko sem napadal, vendar mi je ob vročini pošlo precej moči, poleg tega pa se mi je iztaknil sistem za pitje. Končal sem na 5. mestu, kar je zadostovalo za skupno drugo mesto.

Po dirki je bilo slišati precej besed o meni in Kraglju, zelo sem zadovoljen da mi ga je končno uspelo premagati, saj je zelo dober Slovenski voznik.

Rad bi se zahvalil vsem navijačem, res je bilo fantastično voziti ob podpori na vsakem ovinku. Tudi pod stopničkami je bilo veliko ljudi, največ na letošnjih dirkah. HVALA VSEM xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />