Bigfoot, supermoto in starodobniki ta vikend na Vranskem

AMZS center varne vožnje na Vranskem bo konec tega tedna v znamenju motošporta, saj se bodo za točke državnega prvenstva pomerili dirkači v panogah skuter, minimoto in starodobni motociklizem, vozniki supermota pa se bodo istočasno potegovali tudi za točke prvenstva Alpe Adria.

Bigfoot, supermoto in starodobniki ta vikend na Vranskem (foto: Offlimits supermoto) Offlimits supermoto
21. 8. 2015

Sobotni del bo iz tekmovalnega vidika namenjen predvsem voznikom starodobnega motociklizma, saj bodo odpeljali zadnjo letošnjo dirko državnega prvenstva. Poleg prostega treninga in kvalifikacij, bodo v popoldanskem času, predvidoma med 14:20 in 16. uro odpeljali tudi dirko v vseh razpisanih razredih. Tekmovalci v ostalih panogah bodo sobotni del namenili predvsem spoznavanju proge, saj bo za vse panoge potekal prosti trening.

V nedeljo se bodo četrtič letos za točke prvenstva Slovenije potegovali vozniki v panogah skuter in minimoto, med slednjimi bodo prisotni tudi vozniki, ki so pretekli konec tedna uspešno nastopili na dirki evropskega prvenstva v Assnu na Nizozemskem. Za voznike supermota bo to druga letošnja dirka državnega prvenstva, ker se dirka točkuje za prvenstvo Alpe Adria pa se pričakuje tudi nekaj voznikov iz Italije in Srbije. V dosedanjih treh dirkah Alpe Adria prvenstva je bil nepremagljiv Tine Saražin, ki je tudi vodilni v skupnem seštevku. V nedeljskem programu bodo nastopili tudi vozniki starodobnega motociklizma za razred C1, gre za 50 kubične motorje, izdelane do leta 1978, med katerimi prevladujejo nekdanji Tomosovi dirkalniki. Nedeljski program se bo odvijal od 8:30, ko se pričnejo treningi, ob 10:30 bo pričetek kvalifikacijskih voženj, prve dirke pa se bodo začele ob 13:30. Tekmovanje, v katerem bodo vse kategorije odpeljale po dve dirki, se bo predvidoma zaključilo ob 16:30.

Ogled dirke, ki jo organizira društvo AMD Orjaki, je brezplačen!

Takole so dirkali lani v Milanu, na predstavitveni dirki bigfoot.

PeK

Foto: Offlimits supermoto