Dakar: Coma z dvema urama prednosti neulovljiv za konkurenco

Marc Coma ima sedaj že skoraj dve uri prednosti pred moštvenim kolegom Jordijem Viladomsom, ki po današnjem padcu in skorajšnjem odstopu Juana Barrede zaseda drugo mesto v skupnem seštevku. Oliver Pain z Yamaho trdno drži tretje mesto, Cyril Despres je sedaj že četrti in je danes zabeležil najhitrejši čas.

17. 1. 2014

Ali bodo ukazali vodilni pri Yamahi, da mora mladi Pain odstopiti zadnjo stopničko na podiju, bomo seveda videli jutri.

Osmoljenec etape in lahko rečemo tudi dirke je Juan Barreda, ki je svojo Hondo danes konkretno 'olupil' med padcem prek sipin na 350-tem kilometru in se je komaj privlekel do cilja. Sedaj je na sedmem mestu, najboljši hondin voznik je tako Helder Rodrigues na petem mestu.

Miran je z etapo dobro opravil in je na skupnem 27. mestu. Z nekaj sreče lahko jutri pridobi še kakšno mesto, a le če bo šlo vse po načrtih in brez menjave pogonskega agregata.

Med avtomobilisti je Stephane Peterhansel zabeležil že 65. etapno zmago in se za pičlih 26 sekund oddaljil od Nanija Rome. Za Mini tako že močno diši po trojnem zmagoslavju, kdo bo povsem na vrhu pa bo verjetno določil kar šef ekipe. Neuradno naj bi si z dobro predstavo, zmago za mizo že prislužil španec Juan Roma, ki bi se tako pridružil elitni skupini, torej Peterhanslu in Auriolu, ki sta že zmagala tako z motorjem kot z avtomobilom.

Peter Kavčič