Druga dirka za državno prvenstvo v trialu s prijetnim presenečenjem

Druga dirka državnega prvenstva v trialu je potekala minulo soboto 22. avgusta na trial poligonu v Centru varne vožnje na Vranskem.  Na tekmovanju, ki ga je organiziral AMD Lukovica se je z ovirami spopadlo 21 tekmovalcev. Da gre za moto šport kjer lahko pravzaprav nastopi vsak, dokazuje zanimiva štartna lista. Nastopila sta dva otroka stara šest in devet let in tri trialistke.

24. 8. 2020

Zaradi ukrepov povezanih s koronavirusom tokrat ni bilo tekmovalcev iz tujine. Kljub temu so na zelo dobro postavljenih sekcijah ovir, ki so bile primerne za različne nivoje znanja vsi uživali.

Najprestižnejšo zmago v kategoriji GP je zanesljivo odnesel Severin Sajevec, ki mu tudi tokrat ni bil kos klubski kolega Ali Al Hiasat. V razredu GP W je Lucija Sajevec ponovno dokazala, da se odlično znajde tudi za krmilom trial motocikla in ne samo za volanom dirkalnikov na štirih kolesih. V kategorija T1 je Matej Kermavner prikazal zelo spretne vožnje in se veselil prepričljive zmage. Na zmagovalnih stopničkah se mu je pridružil Damjan Max Zorko.

Kategorija T2 je bila podobno, kot že na prvi dirki v Lukovici, bistveno bolj izenačena. Klemen Setnikar je slavil pred Darkom Čatar, ki je imel le pičlih 5 točk več od tretjeuvrščenega Srečka Tonjka. Zelo zanimiva je bila tudi kategorija T3 kjer tekmujejo najmanj izkušeni tekmovalci, oziroma začetniki. Da pri trialu rosna leta niso ovira v boju z odraslimi, sta dokazala najmlajša tekmovalca.

Na stopničke za zmagovalce sta se namreč prebila osemletni Lovro Setnikar, ki je osvojil drugo mesto in šestletni Svit Sajevec, ki je dvignil pokal za tretje mesto. Za eno mesto je prehitel Ines Pezič, sicer tekmovalko, ki se zelo dobro znajde na cestno-hitrostnih dirkah in športnih motociklih. Zmago je drugič zapored slavil Robert Šušnjara.

Organizatorji in tekmovalci so po koncu odkrito izražali navdušenje nad izpeljano dirko, a so domov odšli vseeno malce razočarani, saj je preizkušnja, ki je bila predvidena naslednji konec tedna na Verdu, odpovedana. To pomeni, da bo tretja dirka za točke državnega prvenstva 26. septembra v Idriji, organizirali pa jo bodo člani AMTK Koper.