Foto in video: Yamaha za Dakar 2018 – Van Beveren pripravljen na zmago

Dirkalnik so odeli v grafike modela Ténéré 700 World Raid.

Foto in video: Yamaha za Dakar 2018 – Van Beveren pripravljen na zmago (foto: Yamaha Racing) Yamaha Racing
7. 12. 2017

Yamaha je najavila ekipo, ki bo modro barvo zastopala na 40. izvedbi relija Dakar. Njihovo orodje bo Yamaha WR450F Rally Replica s 449 kubičnimi centimetri, električnim in nožnim zagonom, petstopenjskim menjalnikom, 310/318 milimetri giba na vzmetenju in 31-litrsko posodo za gorivo. Izpuh je tudi letos Akrapovičev, a za razliko od tistega na KTM-ovemu dirkalniku ohranja klasično ovalno obliko.

Ekipa največ upov polaga v mladega Adriena Van Beverna, na katerega je po zaključku Dakarja 2017 stavila tudi Tina (poglejte si zaključek članka Dakar 2017: naša Tina po vrnitvi domov o dakarskem šampanjcu, novih zvezdah in starih facah) in kasneje z njim opravila intervju S Tino čez bankino #18: francoska raketa Adrien Van Beveren - o mladosti, norosti in hitrosti.

Tudi Adrien sam meni, da je v življenjski formi in da je po uvrstitvi na četrto mesto na zadnjem Dakarju zdaj pripravljen na zmago: »Če bo šlo vse v redu, vem, da sem sposoben zmagati. Res si želim izboljšati lanskoletni rezultat. Čakata nas naporna in dolga dva tedna brez lahkih etap za počitek. Naš načrt je ostati konstanten in obenem dati vse od sebe.«

Družbo mu bodo delali dirkači Xavier de Soultrait, Franco Caimi in Rodney Faggotter.

Matevž Hribar
foto: Yamaha Racing