Gajser s sanjskim uvodom v novo sezono

Svetovna motokrosistična elita je trenutno zbrana na Sardiniji, kjer je bil po vseh testiranjih, ki so jih tam opravile ekipe, končno čas za prvo dirko sezone.

Gajser s sanjskim uvodom v novo sezono (foto: Honda (Bavo Swijgers)) Honda (Bavo Swijgers)
26. 1. 2020

Gre za dirko odprtega italijanskega državnega prvenstva, katere se udeleži večina tovarniških voznikov, zato tovrstna tekma v veliko pogledih spominja na dirko MXGP-ja. Tudi letos ni bilo nič drugače, omeniti velja le odsotnost tovarniške ekipe KTM-a, kar pomeni, da v elitnem razredu niso nastopali Antonio Cairoli, Jeffrey Herlings in trenutno poškodovani Prado. 

Na dirki pa je na naše veselje nastopil aktualni svetovni prvak Tim Gajser, ki je po videnem sodeč, letošnjo sezono začel tam, kjer je lansko končal, torej na vrhu. Gre za odličen pokazatelj, kako dobro je voznik izkoristil pripravljalno obdobje, prav tako pa te dirke služijo tudi kot pokazatelj, kako dobre nastavitve motocikla je uspelo poiskati posamezno moštvo.

Poleg Tima blestel tudi Evans

Mladi Avstralec Mitchel Evans, ki si je z dobrimi lanskimi predstavami v razredu MX2, za letos kar nekoliko presenetljivo privozil tovarniški sedež pri Hondi, je vsem dokazal, da je bilo zaupanje ekipe upravičeno. Premoč je moral mladi Mitch v prvi vožnji priznati le svojemu timskemu kolegu Gajserju, kar priča tudi o dejstvu, da je nov motocikel, ki ga je pred kratkim predstavila Honda, izjemen. 

Rezultati (1. vožnja)


Rezultati (superfinale)

Gajser je tako kot v prvi vožnji slavil tudi v superfinalu, kjer skupaj vozi dvajset najhitrejših voznikov iz razreda MX2 in dvajset najhitrejših iz razreda MX1. Najbolj se mu je uspel približati Jeremy Seewer, medtem ko je na tretjo stopničko stopil Arminas Jasikonis. Kakorkoli, gre le za pripravljalno dirko, ki za prihajajoče svetovno prvenstvo ne igra ključne vloge, izjemen pomen pa ima na voznikovi samozavesti in potrditvi, da delo ekipe poteka v pravi smeri.