MXGP: Govorice so se uresničile: Gas Gas bo naslednje leto krojil vrh

V motokrosističnem svetu se je že ob koncu letošnje sezone govorilo o morebitnem prestrukturiranju KTM-ove tovarniške ekipe, kar je z današnjim dnem postalo tudi uradno. 

MXGP: Govorice so se uresničile: Gas Gas bo naslednje leto krojil vrh (foto: Juan Pablo Acevedo) Juan Pablo Acevedo
14. 12. 2021

KTM-ova tovarniška ekipa je že dolgo let razdeljena na dva dela, pri čemer so do sedaj s sedežem v Belgiji Herlings, Vialle in Hofer vozili za en del ekipe, medtem ko so pod budnim očesom Claudia De Carlija v Italiji večji del priprav opravili Guadagnini, Cairoli in Prado. S tem je imela tovarniška ekipa KTM-a kar šest voznikov, kar pa se bo v prihodnosti spremenilo. 

De Carlijev del ekipe se v letu 2022 namreč seli v tovarniško ekipo Gas Gasa, ki pa je seveda pod okriljem KTM-a. Zanjo bodo v naslednji sezoni nastopali Jorge Prado v razredu MXGP in Mattia Guadagnini ter Simon Langenfelder v razredu do 250 kubičnih centimetrov. Slednji je tako edini, ki že ima izkušnje z Gas Gasovim motociklom, saj je Nemec zadnji dve leti tekmoval z njim, a se bo moral privaditi na novo ekipo, medtem ko za Guadagninija in Prada velja ravno obratno. 

Jorge Prado:

»Zame, kot Španca je to izjemen občutek, saj ima proizvajalec motociklov Gas Gas španske korenine. Zelo se veselim začetka sezone v novih barvah, saj sem v zadnjih dveh letih pridobil ogromno izkušenj v elitnem razredu, ki mi bodo v naslednji sezoni zagotovo prišle še kako prav.«