KTM Adventure Rally v Bosni s slovenskim uspehom

Evropski KTM Adventure Rally je tokrat potekal po neraziskanih poteh Bjelašnice v Bosni. Udeležilo se ga je 150 motoristov iz 24 držav, ki so tri dni vozili po različnih terenih. Tokratni dogodek je predstavljal tudi prvo stopnjo kvalifikacij za KTM ultimate race 2020, ki bo v Maroku.

26. 6. 2019

Udeleženci so tudi prvi na svetu v živo videli omejeno serijo modela KTM 790 Adventure R Rally, ki so ga ob tej priložnosti vozili ambasadorji Chris Birch, Laia Sanz, Giovanni Sala in Adam Rieman, ki so sicer vozili skupaj z ostalimi udeleženci.

Tretji evropski KTM Adventure Rally, ki je potekal med 17. in 20. junijem na Bjelašnici, je sicer del serije, ki se odvija vsako leto v Avstraliji, Novi Zelandiji, ZDA, Kanadi in Južni Afriki.

Leta 2017 je kot prva evropska gostiteljica dogodek izpeljala Italija v Bardonecchiji, nakar ji je sledila Sardinija leta 2018. Tokratna gostiteljica Bosna in Hercegovina je udeležence sprejela z dih jemajočimi razgledi čudovitih gora, globokih kanjonov, visokih ravnin, ledeno hladnih gorskih jezer in kristalno čistih rek. Poleg evropejcev so gostili celo udeležence iz Avstralije in Kolumbije.


Poseben motiv pa za nekatere tekmovalce predstavlja tudi tekmovalni del, kjer se lahko kvalificirajo na avanturo, ki bo prihodnje leto potekala v Merzougi v Maroku. Na kvalifikacijah lahko sodelujejo le motoristi na dvovaljnih KTM motociklih, ki sodelujejo v kateremkoli od šestih KTM Adventure relijev, ki so potekali v letu 2019 in na začetku leta 2020. Na vsakem reliju morajk sodelujoči optaviti več kvalifikacijskih preizkušenj, v katerih pokažejo, ali premorejo dovolj znanja za obvladovanje težkega motocikla v najbolj zahtevnih pogojih, navigacijo in mehanikarske spretnosti, ki so potrebne na afriških preizkušnjah.

Iz vsakega dogodka gresta naprej le dva  najboljša tekmovalca. Veseli nas, da se je poleg španskega predstavnika Ikerja Iturregija izkazal tudi slovenski predstavnik Andrej Crnkovič, ki ga nedvomno prihodnje leto čaka nepozabna izkušnja na sipinah v Sahari.

Ekipa moto-magazina Andreju, ki je sicer izkušen enduro in crosscountry voznik čestita ob odličnem uspehu in želi uspešne priprave na Rally Merzouga 2020.