Matej Žagar do vozovnice za elito tudi v letu 2021

Naš najboljši spidvejist Matej Žagar si je, podobno kot lani, z zmago na kvalifikacijski dirki v Goričanu zagotovil nastopanje na svetovnem prvenstvu v naslednji sezoni.

Matej Žagar do vozovnice za elito tudi v letu 2021 (foto: Vir: AMZS) Vir: AMZS
25. 8. 2020

To je Slovencu, ki nastopa za AMTK Ljubljana uspelo v bližini tromeje na Hrvaškem, pa čeprav bi morala dirka v prvotnem planu potekati v slovaških Žarnovicah, a je pandemija koronavirusa organizatorjem nekoliko prekrižala načrte. Žagarju je to ustrezalo, saj se na stadionu Milenium v Goričanu dobro znajde, saj je, kot pravi sam, podoben tistim v Angliji, na katerih je pred leti tekmoval v angleškem prvenstvu.

Pred kvalifikacijsko dirko je serijski slovenski državni prvak povedal: "Ne čutim pritiska, kot sem ga lani, ko sem nujno potreboval vozovnico za letošnje dirke najvišje ravni. Le te se še niso začele, zato je situacijo malce čudna. Želim se prebiti med prve tri, če pa mi ne bo uspelo, bom imel še vedno možnost vozovnico za leto 2021 dobiti na grand prix preizkušnjah. Sem v dobri formi in računam na dober rezultat," kar je Žagar z odličnimi vožnjami in posledično zmago tudi potrdil. Poleg njega sta si nastopanje na dirkah najvišjega nivoja v naslednjem letu privozila še Šved Oliver Berntzon in Krzysztof Kasprzak.

Najboljše spidvejiste sveta pa bomo lahko v srditih obračunih spremljali že prihodnji konec tedna, ko se bo v Vroclavu na Poljskem, s kar dvema preizkušnjama, končno začela letošnja sezona.