MXGP: karavani se pridružuje italijanska ekipa Bete

Iz italijanske tovarne motociklov prihajajo zelo zanimive novice, saj je Beta uradno naznanila, da se z letošnjo sezono pridružuje svetovnemu prvenstvu v motokrosu.

MXGP: karavani se pridružuje italijanska ekipa Bete (foto: Beta) Beta
5. 1. 2021

Beta se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo, ki jo ima v moto športu, saj so ustanovitelji zgodbo začeli pisati že leta 1905. V zadnjem času je svojo dominantnost kazala predvsem v enduru in trialu, kar potrjuje tudi podatek, da so bili v obeh omenjenih disciplinah prav tovarniški vozniki Bete tisti, ki so ob koncu sezone dvignili trofejo za osvojen naslov svetovnega prvaka.

Z novim letom pa so kot kaže pri italijanski znamki motociklov še povečali svoje ambicije in tako proizvodnjo razširili še na motokros tržišče. Novosti pa s tem še ni konec, saj so pri Beti naznanili, da so skupaj z ekipo SDM Corse ustanovili svojo ekipo, ki se bo udeleževala dirk svetovnega prvenstva v motokrosu. Pod njenim okriljem bosta v letošnji sezoni vozila Francoz Jimmy Clochet in pa Jeremy Van Horebeek, ki je v svoji karieri že znal posegati po zelo visokih uvrstitvah.

Do krstnega nastopa ekipe Beta-SDM Corse pa nas ločita še manj kot dva meseca, saj so vodilni možje ekipe udeležbo na prvi dirki odprtega italijanskega državnega prvenstva na Sardiniji, ki bo potekala 28. februarja, že potrdili.