Miran odličen deveti v etapi

Mooreb Hill – Za tekmovalci na 17. puščavskem reliju UAE Desert Challenge je predzadnji tekmovalni dan. Etapna zmagovalca sta postala Cyril Despres med motoristi in Nasser Al Attiyah med avtomobilisti. Etapo sta zaznamovala odstop Luca Alphanda zaradi okvare motorja ter težave Carlosa Sainza, ki je za nekaj časa obtičal v pesku. Sijajno je danes nastopil Miran Stanovnik, ki je zasedel 9. mesto v etapi.

1. 11. 2007

Etapa je bila s 339 kilometrov dolgo hitrostno preizkušnjo najtežja na dirki. Na 158 kilometru, kjer so imeli motoristi točko za dolivanje goriva je odlično kazalo Špancu Carlosu Sainzu. Takoj za njim je bil Luc Alphand. Kmalu je Španec obtičal v pesku in sanj o zmagi na reliju je bilo zanj konec. Na njegovo srečo je imel smolo tudi Alphand, ki je zaradi okvare motorja odstopil na 220 kilometru. Sainzu je iz peska pomagal De Villiers. Odstop Alphanda je Sainzu že zagotovil prvo zgodovinsko zmago v svetovnem pokalu puščavskih relijev.

Med motoristi sta Pal Ullevalseter in Cyril Despres hitro ulovila Marca Como, ki je štartal pred njima. Ker je imel več kot 5 minut prednosti v skupnem seštevku pred Despresom mu je le sledil vse do cilja. Odlično je etapo odpeljal Miran Stanovnik, ki je našel svoj ritem in izkoristil odlično fizično pripravljenost.

''Danes je bila takšna etapa, da se nisi mogel izogniti mehkemu pesku, kar je nekaterim povzročilo nekaj težav. Navigacija je bila dokaj enostavna. Čeprav je route book praktično neuporaben skušam slediti vsaj slikam saj je to odličen trening za Dakar. Ker sem ga sledil se mi je na eni točki to lepo obrestovalo in sem profitiral cca 2 kilometra glede na druge, '' je po prihodu v cilj povedal Miran.

''Poleg mehkega peska je bila etapa zelo užitkarska. Zelo sem se zabaval saj so bili skoki odprti in sem resnično užival v lovu za tekmovalci, ki so štartali pred menoj. Vračam se v tekmovalni ritem. Domačini se peljejo po sipinah tako, da ne moreš verjeti očem. Enostavno so bolje navoženi. V veliko pomoč mi je odlična fizična priprava, ki je danes odigrala pomembno vlogo. Tudi jutri bom nadaljeval v podobnem ritmu saj nočem, da se zgodi kakšna neumnost. Želim varno pripeljati do cilja in izkoristiti vsako možnost, da pridobim kakšno minuto v primerjavi s tekmeci, '' je bil po etapi Miran zelo zadovoljen.

Reli se bo jutri zaključil v Dubaju z dvema hitrostnima preizkušnjama. Najprej bo na sporedu 124 ter nato še 164 kilometrov puščave.

Rezultati 4. etape, motoristi:

1. Cyril Despres (Fra) KTM 4;12:38

2. Pal Ullevalseter (Nor) KTM +2:02

3. Marc Coma (Špa) KTM 3:58

4. Francisco Lopez (Kub) KTM 7:17

5. James West (VB) Honda 8:30

9. Miran Stanovnik (Slo) KTM 22:39

Skupni vrstni red po 4. etapi, motoristi:

1. Marc Coma (Špa) KTM 16;07:38

2. Cyril Despres (Fra) KTM +1:28

3. Pal Ullevalseter (Nor) KTM 7:24

4. James West (VB) Honda 26:07

5. Francisco Lopez (Kub) KTM 41:23

11. Miran Stanovnik (Slo) KTM 1;35:43