Mitas kot pokrovitelj Mateja Žagarja

Mitas z veseljem obvešča javnost o podpisu nove sponzorske pogodbe s slovenskim spidvejistom Matejem Žagarjem za tekmovalno sezono 2014. V letošnji tekmovalni sezoni bo Žagar tekmoval v Grand Prix seriji, v češki ligi, poljski ekstra ligi ter britanski elitni ligi. Žagarjev motocikel bo opremljen z Mitasovimi pnevmatikami SW-07 in SW-02, pri razvoju katerih so upoštevali pravila FIM ter tesno sodelovali z vrhunskimi spidvejisti.

15. 5. 2014

Mitasove pnevmatike za spidvej so poznane po visoki kakovosti in zanesljivosti, uporablja pa jih večina spidvejistov po celem svetu. Konstrukcija pnevmatike zagotavlja varno in zanesljivo vožnjo v ekstremnih pogojih spidvej tekmovanj.

"Mitas je od nekdaj povezan s spidvejem, saj že vse od leta 1947 izdelujemo posebne motorske pnevmatike za ta šport. Pri tem veliko pozornost posvečamo razvoju ter izboljšavam spidvej in drugih motorskih pnevmatik za uporabo v ekstremnih motociklističnih športih," je izjavil Andrew Mabin, direktor marketinga in prodaje v Mitasu.

"Nedavno ustanovljeni program Mitas Motorcycle, ki združuje programa motorske pnevmatike v Mitasu in Savatechu, odpira nove priložnosti za motošport. Izkušnje, ki smo jih pridobili v mnogih letih sodelovanja s številnimi tekmovalci, ekipami, zvezami za tekmovanja v off-road, cestnem in spidvej motošportu, nam zagotavljajo trdno osnovo za naš nadaljnji razvoj," je še dodala Ksenija Bitenc, direktorica Mitasovega programa Moto.

Dosedanji Žagarjevi dosežki:

-           12-kratni slovenski prvak (od 2002 do 2013)

-           Skupno 7. mesto v svetovnem prvenstvu (Grand Prix) serija 2013

-           Skupno 7. mesto v svetovnem prvenstvu (Grand Prix) serija 2006

-           Evropski prvak (2004, 2008)

-           Evropski mladinski prvak U-19 (2002)

-           2. mesto Grand Prix Challenge (Goričan)

-           3. mesto na svetovnem mladinskem prvenstvu U-21 (2004)