Monster Energy Supercross: dirko polno padcev dobil Anderson (video)

Peto dirko sezone je zaznamovalo ogromno padcev in težav, katerim se je najbolj uspešno izognil Jason Anderson in slavil drugo zmago v sezoni. 

Monster Energy Supercross: dirko polno padcev dobil Anderson (video) (foto: Simon Cudby (Husqvarna)) Simon Cudby (Husqvarna)
4. 2. 2018

Steza v Oaklandu je bila po mnenju tekmovalcev izjemno zahtevna, kar se je v glavni vožnji večera, z obilo težavami, le še potrdilo. Vse skupaj se je začelo v kvalifikacijah, z grdim padcem Jasona Andersona, a k sreči ni prišlo do poškodb. Tovarniški voznik Husqvarne se je zbral in na dirki s premišljeno, a hitro vožnjo slavil. Zmaga je bila še toliko slajša, saj sta s Kenom Rocznom proti koncu dirke bila hud boj, a se je moral slednji zadovoljiti z drugim mestom. Tretji je, nekoliko nepričakovano, končal Blake Baggett, ki si je s solidnim štartom in pametno vožnjo privozil prve stopničke letos. Največji osmoljenec dirke pa je zagotovo Cole Seely, saj je dobil štart, približno polovico dirke vodil, nato pa z nerodnim padcem izgubil ogromno časa in končal šele šesti. 

Spektakularna prehitevanja in padce si lahko ogledate v spodnjem videu.

Rezultati Oakland (450 cm3):

1.) Jason Anderson (HUS)
2.) Ken Roczen (HON)
3.) Blake Baggett (KTM)
4.) Marvin Musquin (KTM)
5.) Justin Barcia (YAM)
6.) Cole Seely (HON)
7.) Cooper Webb (YAM)
8.) Broc Tickle (KTM)
9.) Justin Brayton (HON)
10.) Joshua Grant (KAW)


Jaka Završan 

Foto: Simon Cudby (Husqvarna)