Monster Energy Supercross: Anderson spisal zgodovino (video)

Jason Anderson je ta konec tedna na zadnji dirki sezone v Las Vegasu postal svetovni prvak in Husqvarni privozil krstni naslov svetovnega prvaka v superkrosu v elitni kategoriji.

Monster Energy Supercross: Anderson spisal zgodovino (video) (foto: Simon Cudby (Husqvarna)) Simon Cudby (Husqvarna)
6. 5. 2018

Pred sobotnim obračunom se je največ govorilo o Andersonu in Musquinu. Slednji je v mesto sredi puščave prišel s 14 točkami zaostanka in bil edini, ki bi tovarniškemu vozniku Husqvarne lahko odvzel naslov prvaka. Po startu je vse skupaj za Francoza delovalo odlično, saj je prvi krog zaključil na drugem mestu, medtem ko je bil Anderson osmi. Musquin je vso dirko napadal vodilnega Tomca, a se je moral na koncu zadovoljiti z drugim mestom. Anderson je s premišljeno vožnjo končal na petem mestu in si s tem privozil prvi naslov svetovnega prvaka. Slavje v Husqvarninem taboru je bilo še večje, ker je naslov prvaka vzhodne regije v 250-kubičnem razredu osvojil njihov varovanec Zach Osborne. Naslov prvaka zahodne regije pa je pripadel Aaronu Plessingerju, ki si bo sobotno noč najverjetneje zapomnil za vedno, saj je po dirki še zasnubil dekle.

Jason Anderson:

»Psihično je bil danes zame zelo zahteven dan, a mislim, da sem se s stresom dobro spopadel in ga tudi uspešno prenesel, kar se vidi na rezultatu. Trenutno še ne morem opisati svojih občutkov, zagotovo pa je to najboljši trenutek v mojem življenju, saj mi je uspelo uresničiti svoje otroške sanje.«

Rezultati Las Vegas (450 cm3):

1.) Eli Tomac (KAW)

2.) Marvin Musquin (KTM)

3.) Blake Baggett (KTM)

4.) Christian Craig (HON)

5.) Jason Anderson (HUS)

6.) Benny Bloss (KTM)

7.) Weston Peick (SUZ)

8.) Dean Wilson (HUS)

9.) Justin Barcia (YAM)

10.) Vince Friese (HON)

Skupni vrstni red (450 cm3):

1.) Jason Anderson - 356

2.) Marvin Musquin - 347

3.) Eli Tomac - 318

4.) Blake Baggett - 285

5.) Justin Brayton - 275

6.) Weston Peick - 251

7.) Dean Wilson - 208

8.) Broc Tickle - 184

9.) Cooper Webb - 181

10.) Justin Barcia - 177


Foto: Simon Cudby (Husqvarna)