Monster Energy Supercross: dirko z letečim startom dobil Baggett (video)

Druga dirka sezone, ki je potekala v Glendalu v Arizoni, je zaradi hudega padca Stewarta in posledične ponovitve starta postregla s prvovrstnimi presenečenji. 

Monster Energy Supercross: dirko z letečim startom dobil Baggett (video) (foto: Monster Energy Supercross) Monster Energy Supercross
13. 1. 2019

Boljšega uvoda v tekmo si ne bi mogel želeti Ken Roczen, ki je dobil start in že začel povečevati prednost pred zasledovalci. Po približno petih minutah dirkanja pa je zaradi hudega padca Malcolma Stewarta organizator z rdečo zastavo prekinil dirko in voznike še enkrat poslal na start. Ker so bili pred padcem odpeljani več kot trije krogi, a vseeno manj kot 90 odstotkov celotne dirke, pa ni šlo za običajen start, temveč za letečega, kar v superkrosu vidimo zelo redko. Pričakovano je start znova dobil Roczen, a mesta vodilnega ni ohranil prav dolgo, saj mu ga je z agresivnim manevrom odvzel Jason Anderson. Padec Nemca je izkoristil tudi Baggett, ki pa je z izjemno hitrimi časi krogov dohitel tovarniškega voznika Husqvarne in ga le nekaj krogov pred koncem tudi prehitel. S tem si je Blake privozil prvo zmago superkrosa v elitni kategoriji in konkurenci pokazal, da bo nanj še treba računati. Po dveh dirkah je tako vodilni v skupnem seštevku Hondin voznik Ken Roczen, ki s točko prednosti vodi pred Barcio. 

Rezultati Glendale (450 ccm):

1.) Blake Baggett (KTM)

2.) Jason Anderson (HUS)

3.) Ken Roczen (HON)

4.) Eli Tomac (KAW)

5.) Marvin Musquin (KTM)

6.) Justin Barcia (YAM)

7.) Justin Brayton (HON)

8.) Dean Wilson (HUS)

9.) Cole Seely (HON)

10.) Cooper Webb (KTM)


Foto: Monster Energy Supercross