Monster Energy Supercross: tokrat udaril Webb (video)

Trenutni časi so za najboljše voznike superkrosa daleč od običajnih, saj se morajo med drugim, navaditi tudi na dirke ob sredah. 

Monster Energy Supercross: tokrat udaril Webb (video) (foto: Simon Cudby (KTM)) Simon Cudby (KTM)
5. 6. 2020

Prvič v zgodovini tega športa se je zgodilo, da je dirka potekala med tednom in to še vedno pred praznimi tribunami. Tekmovalci so vse skupaj opisali kot dokaj čuden pojav, a ga vseeno sprejeli z ogromno veselja in navdušenja, saj lahko po dolgem času zopet tekmujejo. 

Drugo letošnjo preizkušnjo v Salt Lake Cityju in skupaj dvanajsto je dobil lanskoletni prvak Cooper Webb, ki si je s tem zopet nekoliko bolj na široko odprl vrata za borbo ter upanje za prestižni naslov. Kakorkoli, bo to izjemno težko opravilo, saj bo moral tovarniški voznik KTM-a v preostalih petih tekmah nadoknaditi visoko razliko 29-ih točk, ki ga trenutno loči do vodilnega v skupnem seštevku Elija Tomaca. Slednji je na sredini dirki zopet dokazal, zakaj si trenutno lasti rdečo številčnico, saj se je po izjemno slabem startu prebil vse do drugega mesta. Noč pa se je odlično odvila tudi za tovarniškega voznika Husqvarne Zacha Osborna, ki si je s tretjim mestom privozil svoje prve stopničke v letošnji sezoni. 

Rezultati:

1.) Cooper Webb (KTM)

2.) Eli Tomac (KAW)

3.) Zach Osborne (HUS)

4.) Jason Anderson (HUS)

5.) Ken Roczen (HON)

6.) Dean Wilson (HUS)

7.) Malcolm Stewart (HON)

8.) Justin Barcia (YAM)

9.) Justin Brayton (HON)

10.) Justin Hill (HON)